Logo no.sciencebiweekly.com

Kimola

Innholdsfortegnelse:

Kimola
Kimola

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Kimola

Video: Kimola
Video: kangal dog transformation 🔥💥 | #shorts 2024, April
Anonim
  • Høyde: 12-19 tommer
  • Vekt: 16-40 lb
  • Levetid: 10-15 år
  • Gruppe: ikke aktuelt
  • Passer best for: Familier med eller uten barn og andre hunder som bor i en leilighet eller et hus, første gang kjæledyrseiere
  • temperament: Lekfull, hengiven, modig, lojal, vennlig
  • Sammenlignbare raser: American Eskimo Dog, Lhasa Apso

Kimola Grunnleggende

Kimola er uten tvil en av de mest familievennlige hundene rundt. De er naturlig lykkelige hunder som er lette å trene og ivrige etter å behage. De elsker å leke med både voksne og barn, og det går også bra med andre hunder og dyr (selv om de kanskje ser mindre som byttedyr å jage, så vær forsiktig). På grunn av deres små til middels størrelse, gjør de utmerkede leilighetsboere så lenge de blir tatt på tur for å få deres nødvendige daglige trening.

På grunn av deres lette opplæring og deres type, elskelige natur, gjør de ikke bare gode familiehunder, men de er også en stor rase for første gangs eiere. Skulle du glemme å gå ut på en tur, vil Kimola tilgi deg … så lenge du erstatter den med noen rambunctious innendørs røffe boliger! Mens de gjør det bra i kaldere temperaturer på grunn av sin tykke pels, er det den samme pelsen som gjør det fare for de varme sommerdagen. Når temperaturen stiger høyt, må du alltid holde øye med hunden din når du går, for å sikre at de er komfortable.

Kimolas krever ikke så mye trening som større hunder, men trenger fortsatt daglige turer for å holde dem lykkelige og sunne.

Opprinnelse

Designerhundraser har vokst i popularitet de siste tjue årene. Mens noen mennesker rynker nesen deres på siktet på grunn av mangel på regulering og deres "mutt" -lignende egenskaper, blir enkelte designer hunderaser gjort helt til hensikt. Mange anerkjente oppdrettere blander en renavlet hund med en annen, slik at valpene deres får begge foreldreegenskaper. Dessverre, når det gjelder Kimolas, vet vi ikke mye om hvordan hunderhunden kom, men vi vet om sine foreldre raser.

Den amerikanske Eskimo ble først kalt den amerikanske Spitz tilbake på 1800-tallet. De ble oppdrettet som en følgesvenn og gjennom hele 1800-tallet ble de også ofte brukt som sirkus-entertainere fordi han var så lett trent. I det 20. århundre ble navnet deres endret til den amerikanske eskimohunden.

Lhasa Apso hunden, derimot, er en ganske gammel hunderhund fra Tibet, oppdrettet eksklusivt for adel. Sett som hellig, var den eneste måten å få en på, ved å motta en som gave fra Dalai Lama. I 1933 ble et par Lhasa Apsos gitt til en amerikansk reisende som brakte dem hjem til USA og til slutt utviklet en kennel.

stamtavle

Kimola er en blanding av en Lhasa Apso og amerikansk eskimo.

Mat / Diet

Kimola hunden har en tendens til å overeat mer enn andre raser, så vær oppmerksom på hvor mye hundemat og behandler du gir hunden din. Denne rasen vil gjøre det bra med 1 1/2 til 2 1/2 kopper av god kvalitet, tørt kibble hver dag, fordelt mellom to måltider.
Kimola hunden har en tendens til å overeat mer enn andre raser, så vær oppmerksom på hvor mye hundemat og behandler du gir hunden din. Denne rasen vil gjøre det bra med 1 1/2 til 2 1/2 kopper av god kvalitet, tørt kibble hver dag, fordelt mellom to måltider.

Når de har oppvarmet seg til den nye personen i hjemmet, vil de uten tvil også bli venn med dem, og før du vet det, vil de ha en ny beste venn.

Opplæring

Den mest effektive måten å trene Kimola-hunder på er belønningsbasert opplæring. De er raske elever er ikke altfor sta når det kommer til enkle kommandoer og triks, men krever en fast, tålmodig trener for å få de beste resultatene.

Vekt

Kimolas kan veie hvor som helst mellom 15 og 40 pounds, avhengig av hvor mye de tar fra en av foreldrenes raser.

Temperament / Behavior

Disse lykkelige hundene er flotte familiepokere fordi de er så fulle av kjærlighet å gi! Lekket og kjærlig, de vil krølle i fanget ditt når du ser på en film og alltid være ved din side når du lager middag til familien. Med tidlig sosialisering vil de gjerne være et vakkert øye med barna når de spiller i sine rom eller til og med bli med i moroa ved å proklamere deres ønske om en og annen magegni. Videre gjør de også godt med andre dyr (for eksempel en større hund eller en tilsvarende stor katt) med riktig sosialisering.

Fordi de er lett trente og ikke krever mye mer enn mat, vann, mosjon og mye kjærlighet, er de også et fantastisk første kjæledyr. De vil elske deg til døden og gjøre det til sitt livs oppdrag for å få deg til å smile, uansett hvordan du føler. Deres lille størrelse gjør dem til en utmerket leilighet kjæledyr, forutsatt at de får rikelig med utendørs tid. For å passere tiden innendørs, sørg for å kjøpe dem mentalt stimulerende leker som kan underholde dem mens du er borte på jobben.

Kimola, selv om den er relativt liten i størrelse, er også gode vekter. De vil signalere en fremmedes ankomst når de hører en banke på døren og kan fortsette å bjeffe til de innser at fremmede ikke er noen trussel mot dem eller deres elskede familie. Når de har oppvarmet seg til den nye personen i hjemmet, vil de uten tvil også bli venn med dem, og før du vet det, vil de ha en ny beste venn.

Vanlige helseproblemer

Vanlige helseproblemer for Kimolas inkluderer øyeproblemer, patellar luxation, hudproblemer, LCP-sykdom, nyreproblemer, allergier og hip dysplasi. Av denne grunn må du alltid huske å kjøpe din valp fra en anerkjent oppdretter med helsesertifikater og ta med hunden din til veterinæren for regelmessige kontroller.
Vanlige helseproblemer for Kimolas inkluderer øyeproblemer, patellar luxation, hudproblemer, LCP-sykdom, nyreproblemer, allergier og hip dysplasi. Av denne grunn må du alltid huske å kjøpe din valp fra en anerkjent oppdretter med helsesertifikater og ta med hunden din til veterinæren for regelmessige kontroller.

Forventet levealder

Kimolas kan leve 10-15 år.

Treningskrav

Kimolas krever ikke så mye trening som større, mer energierte hunder, men trenger fortsatt daglige turer for å holde dem lykkelige og sunne. For å holde dem i form, er det nødvendig med en moderat trening. Dette betyr at du går rundt i nabolaget ditt, reiser til hundeparken og mange spill i mellom som krig og henter med sin favoritt tennisball.

Kimolas vil elske deg betingelsesløst og gjøre det til sitt livs oppdrag for å få deg til å smile, uansett hvordan du føler deg.

Anerkjente klubber

Kimola er anerkjent av den amerikanske Canine Hybrid Club (ACHCH), Designer Dogs Kennel Club (DDKC), der den er kjent som Kimolao, Dog Registry of America (DRA), United Kennel Club samt International Designer Canine Registry (IDCR).

Frakk

Kimolas har middels lengde, tett pels som er silkeslen etter børsting. Når de snakker om disse, krever disse lette kameratene daglig børsting for å holde kappen i toppform og de kaster moderat. Av og til gi Kimola et bad med hundesjampo (aldri menneskelig!) Når pelsen sin er skitten, som kan variere fra to ukers til månedlig, avhengig av hvor lenge pelsen er og hvor ofte de løper rundt ute. Fur-farger spenner fra grå, krem, hvit eller en kombinasjon av de tre.

valper

For å sosialisere disse små gutta, introdusere dem til nye miljøer, barn, voksne og dyr, slik at de vokser opp til å være en pasient, velafrundet hund som vil komme sammen med alle.

Fotokreditt: dksfjoe / Flickr