Logo no.sciencebiweekly.com

Scoodle

Innholdsfortegnelse:

Scoodle
Scoodle

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Scoodle

Video: Scoodle
Video: ШИППЕРКЕ. Плюсы и минусы породы схипперке SCHIPPERKE 2024, April
Anonim
  • Høyde: 8-14 tommer
  • Vekt: 9-20 lbs
  • Levetid: 12-15 år
  • Gruppe: ikke aktuelt
  • Passer best for: Singler, familier med eldre barn og eldre som bor i et hus eller en leilighet, med eller uten verft
  • temperament: Lojal, beskyttende, lekfull, energisk, vennlig, intelligent, kjærlig
  • Sammenlignbare raser: Puddel, skotsk terrier

Scoodle Basics

The Scoodle er en designer crossbreed fra USA. Dette er en ganske ny designer hund rase som ble anerkjent av International Designer Canine Association i 2009.

stamtavle

The Scoodle er et kryss mellom en renraset puddel og skotsk terrier.
The Scoodle er et kryss mellom en renraset puddel og skotsk terrier.

Mat / kosthold

En scoodle skal fôres av en høykvalitets hundesett diett. Hvis du velger å mate hundens tørr mat, kan du gi ham rundt ¾ kopp til 1 ½ kopper tørr mat hver dag, men del dette beløpet opp i minst to måltider per dag.

Hvis du planlegger å inkludere hunde vått mat i hundens kosthold, må du justere mengden tørr mat på riktig måte slik at hunden din ikke får for mye vekt. Og hvis du har spørsmål om hvor mye du skal mate din pooch, bare som veterinær for noen poeng.

The Scoodle er en rase som er kjent for sin energi og lekhet, men det er også en lojal rase som vil danne et sterkt band med sine eiere.

Opplæring

Trene en scoodle kan være lett fordi disse hundene er intelligente, men de kan også være noe vanskelig å jobbe med. Disse hundene kan vise seg selvsikkerhet og de kan være sta. De kan også bli vokale når de ikke ønsker å bli opplært.

Behavioral og lydighet trening vil sikre din Scoodle valp vokser opp til å være et fantastisk kjæledyr. Hvis du ønsker å redusere hundens aggressive oppførsel mot andre hunder og andre dyr, bør du sosialisere din Scoodle valp så tidlig som mulig.

Når du trener en Scoodle, bruk alltid en pasient, men en fast tilnærming. Disse hundene reagerer bedre på positiv forsterkning, ros og belønninger, for eksempel godbiter.

Vekt

En liten til middels stor rase, veier Scoodle mellom 9 og 20 pounds.

Temperament / Behavior

The Scoodle er en rase som er kjent for sin energi og lekhet, men det er også en lojal rase som vil danne et sterkt band med sine eiere. Når scoodle etablerer et vedlegg til deg og din familie, vil han være sikker på å gjøre alt som trengs for å beskytte deg mot alt som kan skade deg.

Fordi Scoodles elsker å være rundt sin menneskelige familie så mye, kan de bli stresset og opprørt når de blir alene alene hjemme i lengre perioder. Derfor er dette ikke den rette rasen for deg hvis du reiser mye eller har lange arbeidstimer.

Disse hundene liker å leke, og de er også flotte med barn når barna vet hvordan de skal behandles godt. Scoodles liker ikke å bli plaget, og de snap, bjeffer og reagerer aggressivt dersom de blir forstyrret. Hvis små barn vil samhandle med hunden din, må du overvåke og lære barna hvordan man skal håndtere dyret med forsiktighet.

En scoodle vil bli godt med andre hunder når han blir kjent med dem, og han vil være skeptisk til fremmede til han vet at de er trygge. Også, selv om denne rasen bare av og til bjeffer, vil hunden din alltid være på vakt for mistenkelig aktivitet og begynner å bjeffe hvis det er noen som trenger på eiendommen din. Disse hundene kan også bjeffe overdrevet når de er rundt andre hunder eller andre dyr, men trening kan bidra til å få den atferden under kontroll.

Vanlige helseproblemer

Fordi Scoodle er en hybrid hund rase, er det en sjanse for at hunden din vil være utsatt for helseproblemene som ofte plager sine foreldre raser. Men hybrid hunder kan være overraskende sunn og hardhendig, og det er ingen garanti for at hver scoodle vil være utsatt for disse helseproblemene. Det er også umulig å avgjøre en individuell hunds langsiktige helse, så det beste du kan gjøre er å mate hunden din med et høyt kosthold, la ham være aktiv hver dag, og få ham til å sjekke regelmessig av veterinæren din.
Fordi Scoodle er en hybrid hund rase, er det en sjanse for at hunden din vil være utsatt for helseproblemene som ofte plager sine foreldre raser. Men hybrid hunder kan være overraskende sunn og hardhendig, og det er ingen garanti for at hver scoodle vil være utsatt for disse helseproblemene. Det er også umulig å avgjøre en individuell hunds langsiktige helse, så det beste du kan gjøre er å mate hunden din med et høyt kosthold, la ham være aktiv hver dag, og få ham til å sjekke regelmessig av veterinæren din.

Noen av betingelsene som Scoodle foreldre raser er utsatt for inkluderer hypothyroidism, Addison sykdom, epilepsi, hip dysplasi, Cushings sykdom, oppblåsthet, patellar luxation, øyeproblemer, craniomandibulær osteopati, Legg-Calvé-Perthes sykdom, Von Willebrands sykdom, Scotty cramp, hypoglykemi, lever shunts, lymphangiectasia, pankreatitt og hudsykdom.

Forventet levealder

The Scoodle har en gjennomsnittlig levetid på 12 til 15 år.

Treningskrav

Scoodles er energiske og morsomme hunder som trenger regelmessig trening. Hvis hunden din tilbringer tid i huset, gi ham leker og spill for å stimulere både sinn og kropp. Når du er ute, vil hunden din glede seg til å gå for brisk turer, og en lukket gård er et flott sted for hunden din å leke med leker og løpe rundt eller spille henting.

Scoodles liker å leke, og de er også flotte med barn når barna vet hvordan de skal behandles godt.

Anerkjente klubber

The Scoodle er ikke anerkjent av American Kennel Club, da det regnes som en hybrid rase. Denne rasen er imidlertid anerkjent av American Canine Hybrid Club (ACHC), Designer Breed Registry (DBR), Designer Dogs Kennel Club (DDKC), Dog Registry of America, Inc.(DRA), og International Designer Canine Registry (IDCR).

Frakk

Denne rasen har en lang lengde frakk som kan være krøllete, bølgete eller rett. Du bør forsiktig pusse kjæledyrets jakke flere ganger i uken for å holde det glatt og tanglefritt. Shedding vil være lav til moderat, og fordi skotsk terrier og puddel er hypoallergenic, vil scoodle også være hypoallergenic.

Hvis Scoodle er frakk er mer som en puddel er frakk, må du pensle det oftere. Og hvis kappen hans er lang, må du ansette en profesjonell hundeklærer for å trimme kappen regelmessig.

valper

Scoodle valper må håndteres med forsiktighet, og de skal trent og sosialiseres fra en ung alder, slik at de kan lære å være komfortable rundt en rekke mennesker og kjæledyr.

Fotokreditt: Dreamr OKelly / Flickr; kazookah88 / Flickr; Elizabeth Michelle Johnson-Crumpler