Logo no.sciencebiweekly.com

Transylvanian Hound

Innholdsfortegnelse:

Transylvanian Hound
Transylvanian Hound

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Transylvanian Hound

Video: Transylvanian Hound
Video: CHINESE TIBETAN MASTIFF - The World's Most Expensive Dog 2024, Kan
Anonim
  • Høyde: 18-21 tommer
  • Vekt: 66-77 lb
  • Levetid: 10-12 år
  • Gruppe: AKC Foundation Stock Service
  • Passer best for: Familier med barn, aktive singler, hus med verft, jegere
  • temperament: Vennlig, hardt, modig, intelligent
  • Sammenlignbare raser: Svart og Tan Coonhound, Rottweiler

Transylvanian Hound Basics

Den transsylvaniske hunden er noen ganger feilaktig for en tynn Rottweiler fordi den har den samme sort-og-brunfargen. Denne rasen har en mye slankere, mer atletisk bygge, men fordi den ble utviklet som en dufthound rase. Den transsylvaniske hunden er en gammel ungarsk rase som ikke bare er kjent for sin jaktferdighet, men for sin vennlige personlighet og suksess som et familiedyr.

Den transsylvaniske hunden er kjent for sin jaktferdighet og vennlige personlighet.

Opprinnelse

Den transsylvaniske hunden er en gammel rase av ungarsk opprinnelse, antatt å ha blitt bragt inn i landet ved å invadere Magyar-stammer i det niende århundre. Forfedrene til den transsylvaniske hunden ble oppdrettet med forskjellige lokale hunder og polske hunder for å skape den moderne rasen som den er kjent i dag. Den gamle transsylvaniske hunden var populær blant det ungarske aristokratiet, spesielt i middelalderen da rasenes popularitet toppet. Denne rasen ble utviklet for jaktspill og den ble avlet i to forskjellige høydesorter for ulike terrengtyper. Den langbenede transsylvaniske hunden ble brukt til skog og gresland stort spill, som bjørn, vildsvin og bison. Den korte legged sorten ble holdt for jakt rev, hår og gems over steinete terreng. Etter middelalderen falt rasen betydelig, og med 20th århundre, det var nesten utryddet. I 1963 ble det anerkjent av FCI og fem år senere begynte fanciers av rasen å jobbe for å redde den. I dag gjenstår bare den langbenede variasjonen, og den er anerkjent av den ungarske kennelklubben og United Kennel Club - AKC aksepterte den i Stiftelsen Stock Service i 2015.

stamtavle

Den transsylvaniske hunden er antatt å ha steget fra hunder brakt til Ungarn ved å invadere Magyar-stammene i det niende århundre. De ble oppdrettet med ulike lokale hunder og polske hunderaser.

Mat / Diet

Den transsylvaniske hunden er en mellomstor hund og bør tilbys en hundemat diett som er formulert for hunder av den størrelsen. Denne rasen er også ganske aktiv, så du vil kanskje vurdere en aktiv raseformel for å sikre at dens daglige energibehov er oppfylt.
Den transsylvaniske hunden er en mellomstor hund og bør tilbys en hundemat diett som er formulert for hunder av den størrelsen. Denne rasen er også ganske aktiv, så du vil kanskje vurdere en aktiv raseformel for å sikre at dens daglige energibehov er oppfylt.

Den transsylvaniske hunden var opprinnelig oppdrettet for jakt, så det er en intelligent rase som lærer raskt.

Opplæring

Transylvanian Hound var opprinnelig oppdrettet for jakt, så det er en intelligent rase som lærer raskt - den har også muligheten til å jakte selvstendig. Dette er tilfellet, rasen kan være litt sterkvilget til tider, selv om de generelt ønsker å tilfredsstille sine eiere. Disse hundene kan trent til sporing, pek og kjøring - de kan også skryte av ulike hundesport. Positiv forsterkningstrening er best for denne rasen, og en fast, men konsistent hånd i trening anbefales. Som det gjelder for alle raser, bør du begynne opplæring og sosialisering så tidlig som mulig med valper.

Vekt

Den transsylvaniske hunden er en mellomstor til stor bredde som står mellom 18 og 21 tommer høy og veier mellom 66 og 77 pund på modenhet.

Temperament / Behavior

Selv om den transsylvaniske hunden opprinnelig ble utviklet som en jakthund, gjør den også en fantastisk familie kjæledyr. Disse hundene er vennlige og elskverdige av naturen, og de kan være ganske lojale og elske med sine familier. Denne rasen er nysgjerrig, og de har en tendens til å følge dufter, så du bør alltid holde hunden din i bånd når du tar ham utenfor. Den transsylvaniske hunden kan til tider være uavhengig på grunn av deres jaktinstinkt, men de elsker å tilbringe tid med familien, og de går ofte godt sammen med barn og andre hunder. Denne rasen krever tilstrekkelig daglig mental og fysisk stimulering for å forhindre utvikling av problemadferd.

Vanlige helseproblemer

Den transsylvaniske hunden er en veldig hard og sunn oppdrett for det meste, ikke utsatt for mange alvorlige helseproblemer. Som alle raser, kan denne hunden utvikle mindre helseproblemer. De sykdommene som oftest påvirker denne rasen, inkluderer hip dysplasi og albue dysplasi.
Den transsylvaniske hunden er en veldig hard og sunn oppdrett for det meste, ikke utsatt for mange alvorlige helseproblemer. Som alle raser, kan denne hunden utvikle mindre helseproblemer. De sykdommene som oftest påvirker denne rasen, inkluderer hip dysplasi og albue dysplasi.

Forventet levealder

Den transsylvaniske hunden har en gjennomsnittlig levetid på ca 10 til 12 år.

Treningskrav

Som en jakthund er Transylvanian Hound ganske aktiv. Dette er tilfelle, han trenger en god del daglig trening for å forbli i god helse. Denne hunden vil sette pris på en lang daglig spasertur eller jogge, og han vil også glede seg over jakt eller annen hundesport. Sørg for å gi denne rasen rikelig med mental og fysisk stimulering for å forhindre utvikling av problemadferd.

Selv om den transsylvaniske hunden opprinnelig ble utviklet som en jakthund, gjør den også en fantastisk familie kjæledyr.

Anerkjente klubber

Transylvanian Hound har ennå ikke blitt anerkjent av American Kennel Club, men ble inngått i Stiftelsen Stock Service i 2015. Denne rasen er anerkjent av den ungarske kennelklubben og den andre amerikanske baserte gruppen, United Kennel Club.

Frakk

Den Transylvanian Hound har en kort, jevn jakke som er ganske tett med et skinnende utseende.Det er hovedsakelig svart med tan markeringer på nesen og bena samt et tan punkt over hver øyenbryn. Fordi rasen har et dobbeltlag, anbefales det regelmessig børsting for å kontrollere avstengning.

valper

Gjennomsnittlig kullstørrelse for Transylvanian Hound rasen er mellom 6 og 8 valper. Som det gjelder for alle raser, bør du begynne trening og sosialisering så tidlig som mulig med Transylvanian Hound hvalpe.

Fotokreditt: ArcheiaMuriel / Flickr

Anbefalt: