Logo no.sciencebiweekly.com

"Vampyr" Ladybugs-foto som utløste panikk på Facebook, er ikke det du tror

"Vampyr" Ladybugs-foto som utløste panikk på Facebook, er ikke det du tror
"Vampyr" Ladybugs-foto som utløste panikk på Facebook, er ikke det du tror

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: "Vampyr" Ladybugs-foto som utløste panikk på Facebook, er ikke det du tror

Video:
Video: Dog with lifetime of trauma finally discovers human love 2024, April
Anonim

Et bilde av innsiden av en hunds munn som er invaderet av nyanser, har mennesker over hele landet som pryder sine pups kjeve åpne for å sjekke for små hitchhiking "parasitter." Men før du tar tak i hunden din for å gjøre det samme, bør du vite at det er en litt mer til historien.

Som bildet sirkulerte rundt Facebook, kom American Veterinary Medical Association (AVMA) til å fjerne allmennets uberettigede frykt.

Dette går rundt på Facebook og forårsaker litt panikk, så her er den virkelige scoop: det er invasive asiatiske nyfødte …

Skrevet av American Veterinary Medical Association (AVMA) fredag 20. november 2015

Nasjonalt senter for bioteknologisk informasjon (NCBI) chimed også med historien bak hunden avbildet. I lekmannens termer viste den seksårige blandede rasen seg alvorlig traumer i den harde ganen, hvor flere av disse invasive nyfiken var innebygd i munnens slimhinne. De krevde manuell fjerning og avslørte hva som syntes å være kjemisk brenne under.

Brenningen var i overensstemmelse med de kjemiske egenskapene til ladybugs 'blod, som inneholder mikroskopiske parasitter. Dette spesielle insektet, harlekinen eller asiatiske nyfiken, er hjemmehørende i Sentral-Asia, men ble brakt til USA for å hjelpe til med å kontrollere bladluspopulasjoner. Det konkurrerer nå med våre innfødte nyfrokostfugler for mat og truer deres arter.

Til tross for dette har ikke ladybugs sykdom og er ikke giftig for deg eller kjæledyrene dine. De frigjør et væske som en forsvarsmekanisme som kan forårsake irritasjon (som de gjorde i hundens munn), men noen brannsår vil helbrede med tiden og forårsake ingen varige effekter.

AVMA antyder ikke å bekymre seg for feilene, med mindre ditt kjæledyr viser tegn på problemer eller ubehag, i så fall vil du vanligvis besøke dyrlegen din uansett. Som alltid, kontakt din veterinær med spørsmål eller bekymringer, og spar din pup den improviserte tannlegeeksamen!

H / t Facebook / AVMA, Utvalgt bilde (høyre) via Care2

Anbefalt: