Logo no.sciencebiweekly.com

Er sennep bra eller dårlig for hunder?

Er sennep bra eller dårlig for hunder?
Er sennep bra eller dårlig for hunder?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Er sennep bra eller dårlig for hunder?

Video: Er sennep bra eller dårlig for hunder?
Video: Автомобильный кемпинг на морозе с собакой - палатка на крыше 2024, April
Anonim

Du har kanskje hørt at sennep gir helsemessige fordeler for hunder, men det kan også hende du har fortalt at sennep er skadelig for hunder. Så, hva er sant? Som det viser seg: begge. Sennep i noen former er sunt for kjæledyret ditt og i andre former kan det være giftig. For eksempel kan hunder trygt spise sennepgrønt, så lenge de er ordentlig forberedt. Imidlertid sennep frø er giftig for hunder. Dessuten brukes sennepspulver og populærkrydderiet (som vi spruter over pølser!) Noen ganger på hundene til medisinske formål for å fremkalle brekninger - selv om dette alltid skal gjøres under veterinærens tilsyn.

Image
Image

Sennepspulver og Kondens Sennep

Når hunder inntar noe giftig, kan en veterinær fremkalle brekninger for å få giftig stoff ut av hundens kropp. Sennep, i både pulver og krydderform, er et relativt sikkert produkt som kan gjøre dette. En veterinær kan tillate deg å administrere det selv ved å bruke følgende fremgangsmåte: Bland et par ts sennep i hver form med vann, og få hunden til å innta den. Eierne bør sørge for ikke å bruke noen krydder sennep med frø i det, og bør aldri forsøke å fremkalle brekninger uten først å snakke med veterinæren.

Sennep grønnsaker

Sennepgrønnsaker og andre cruciferous grønnsaker, som kål og brokkoli, er sunne matalternativer, men du bør aldri mate dem til hunden din i rå form. Hundene tygger ikke maten på samme måte som mennesker gjør, og kutt derfor ikke tilstrekkelig ned plantens cellevegg før svelging. Derfor kan å spise for mange rå grønnsaker undertrykke en hunds skjoldbruskfunksjon. For å gjøre sennepgrønt trygt for at hunden din skal spise, kan enten puree unseasoned grønne med andre godkjente hundemat eller dampe dem til øm.

Sennepsfrø

Mens forberedt sennepgrønt er bra for hunder å spise, bør du aldri føle hunden sennepsfrø. Sennepsfrø inneholder stoffer som er giftige for hunder; konsumere dem kan føre til oppkast eller diaré. Hvis du har en tendens til å mate hunden din fra bordet, må du sørge for at maten ikke inneholder noen sennep med frø i den. Hvis du tror at hunden din ved et uhell har konsumert sennepsfrø og ser ut til å være syk, ta kontakt med lege.

Advarsler om sennep

Mens dampet sennepgrønnsaker eller en liten mengde gul sennep på en sandwich eller en pølse med boller ikke vil skade hundene, er det alltid bedre å unngå å fôre hunder store mengder matvarer som ikke ville være en del av deres naturlige kosthold, da dette kan føre til fordøyelsesproblemer, diaré og oppkast. Hvis du tror at hunden din har spist noe han ikke burde, for eksempel sennepsfrø eller en mengde konditorivarerap, ring din veterinær og spør hvordan du skal fortsette.

Av Juliana Weiss-Roessler

Anbefalt: