Logo no.sciencebiweekly.com

Hva gjør morhunder med stillborn hvalpe?

Hva gjør morhunder med stillborn hvalpe?
Hva gjør morhunder med stillborn hvalpe?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hva gjør morhunder med stillborn hvalpe?

Video: Hva gjør morhunder med stillborn hvalpe?
Video: Mike Pence's pets go to Washington 2024, April
Anonim

På skjønnhetsskalaen sammenligner få ting med en liten valp som er helt ny i verden. Fødsel er en mirakuløs ting, magisk å vitne. En morhund forbereder seg instinktivt for sin unge, og hun begynner å ta vare på sine valper når de kommer. Tragisk er fortsatt fødsel en del av livet, og like instinktivt virker en moderhund å vite hva de skal gjøre.

Image
Image

Den fortsattfødte pups

Den vriende søppel er kommet, og den nye moren handler, men en valp beveger seg ikke. Ofte vil en ny mor forbruke den dødfødte valpen tilsynelatende i en kannibalisme - mens dette kan være vanskelig å forstå, gjør morhunden det som er best for sine overlevende valper. Hvis hun ikke spiser valpen, vil hun sannsynligvis fjerne den fra fødselsnesten og flytte den bort, eller prøve å begrave den i huset. Moderhunden er drevet til denne oppførselen med samme instinkt, for å beskytte sitt liv unge.

Å gjøre det som er best

Hvis moren ikke har en tendens til sin avdøde valp, fjern den fra huleområdet. Hvis du ikke gjør det, kan det føre til skade eller til og med døden for hele søppel, spesielt hvis valpen er infisert med hund herpesvirus. En seksuelt overførbar sykdom, kanin herpesvirus kan spres på flere måter. Den kan overføre til den ufødte valpen gjennom moderkaken og under fødselen gjennom vaginale sekresjoner. Det kan også slå på luft og bli inhalert av de overlevende valpene. Når valper viser tegn de har kontrahert viruset, dør de fleste innen 24 til 48 timer.

Necropsy

For å fastslå den dødfødte dødsårsak, kan en veterinær utføre en nekropsjon. I likhet med obduksjonen, kan denne prosessen utelukke hundens herpesvirus, og den oppnådde informasjonen kan hjelpe til etter fødselspleie av de overlevende valpene dersom de blir syke. Hvorvidt valpene og deres mor viser tegn på traumer eller sykdommer, bør alle sees av en veterinær.

Valget å Spay

Kanskje den beste måten å unngå stillbirth, og potensiell sykdom for nyfødte valper, er å få hunden din spayed. Dette styrer ikke bare dyr overbefolkning, men det kan legge til levetiden til hundens liv. Spaying ditt kvinnelige kjæledyr hjelper med å kontrollere uønsket atferd, og kan bidra til å unngå mange helseproblemer. En kvinne, som spayed før den kom inn i sin første varmesyklus, har nesten null mulighet for å utvikle brystkreft og har lavere risiko for å utvikle livmorhalskreft. Hvorvidt du velger å spay, er riktig veterinærpleie alltid den beste innsatsen for å øke kjæledyrets sjanse til å ha et langt og godt liv sammen med deg, hennes beste venn.

Av Catherine Holden Robinson

Anbefalt: