Logo no.sciencebiweekly.com

Fakta om Labrador Dogs

Innholdsfortegnelse:

Fakta om Labrador Dogs
Fakta om Labrador Dogs

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Fakta om Labrador Dogs

Video: Fakta om Labrador Dogs
Video: Мужская Стрижка машинкой пошагово | Быстрая мужская стрижка за 10 минут | Уроки стрижек Евы Лорман 2024, April
Anonim

Labrador retrievere er mellomstore, atletiske hunder som er godt egnet til ulike typer arbeid, treningsbaserte konkurranser og familieliv. De har en lettvint, ivrig etter å tilfredsstille naturen og en intelligens som gjør dem svært trenbare. Fra jakt og bombe deteksjon til å leke med barn, er labs en svært allsidig rase.

Labs trives med daglig mosjon. kreditt: vjaksic / iStock / Getty Images
Labs trives med daglig mosjon. kreditt: vjaksic / iStock / Getty Images

Fysisk utseende

Ifølge AKC-standarder er Labradors bygget i atletisk størrelse og veier vanligvis mellom 55 og 80 pounds. Frakkene er korte og tykke med vannavstøtende underlag som beskytter dem mot dårlig vær. De kommer i tre hovedfarger, svart, sjokolade og gul, selv om den gule kan variere fra rev rød til krem. Deres tykke, otterlike haler og store sengetøy føtter hjelper dem med å svømme, en favoritt Labrador tidsfordriv. I gjennomsnitt bor laboratorier å være mellom 12 og 14 år gamle.

Personlighet og energinivå

Labs skal være vennlige både mennesker og dyr, utgående og ivrige etter å behage. De er intelligente og tilpassbare, noe som gjør dem nyttige i mange typer arbeid. Labs er sosialhunder som foretrekker å være i nærheten av familien og vil gjøre det beste i et aktivt hjem. Daglige turer, energiske spill for henting og sporadisk svømming vil holde laben lykkeligere og roligere innendørs.

Helse og pleie

Labs trenger ikke omfattende grooming; børsting en eller to ganger i uken bør holde dem fri for tangles og matter. Deres strøk er korte, men du bør forvente litt shedding.

Labs er utsatt for visse helserisiko, selv om du kan unngå mange av disse ved å få valper fra en anerkjent oppdretter som kan vise deg helsesertifikater for hundene. Hip dysplasi, albue dysplasi, hypotyreose, grå stær, progressiv retinal atrofi, osteochondritis dissecans eller overdreven brusk og mangelfull beinvekst, og epilepsi er alle spesielle risikoer for Labrador retrievere.

Trening og arbeid

Alle hundene kan dra nytte av noen grunnleggende opplæring for å hjelpe dem med å komme sammen med sine menneskelige følgesvenner, men Labs brede ferdighetssett gjør dem til en utmerket passform for mange typer avansert trening, både i konkurranser og på jobb.

Bred for å hente fasaner og ender etter at de er blitt skutt, gjør Labradors gode jaktpartnere. Deres iver for å behage gjør dem til utmerket guide og terapi hunder. Deres arbeid til arbeid og skarp luktfølelse gjør dem også dyktige på narkotika-, bombe- og brannvarsling samt søk og redning.

I konkurranser utmerker Labradors ofte seg i smidighet, sporing, feltprøvearbeid og lydighet.

Labrador historie

Til tross for navnet sitt, oppsto Labrador retrievere faktisk i Newfoundland. Rasen ble importert fra Canada til Storbritannia, hvor oppdrettere lagt til peker og hunder i avlslinjer. På 1920-tallet ble den nå endrede Labrador retrieveren brakt tilbake til Nord-Amerika.

Oppdrettere spesialiserer seg i dag enten hos hunder med arbeidsferdigheter, felt evner eller fysisk konformasjon og utseende, benk ferdigheter. Hvis du vil ha en følgesvenn, kan en Labrador-avlet for benkompetanse være roligere, mens felthunder har sterkere arbeidsstasjon og dermed høyere energi.

Anbefalt: