Logo no.sciencebiweekly.com

Hvordan behandle anemi hos hunder

Innholdsfortegnelse:

Hvordan behandle anemi hos hunder
Hvordan behandle anemi hos hunder

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvordan behandle anemi hos hunder

Video: Hvordan behandle anemi hos hunder
Video: My dog had diarrhea 😨 THIS Fixed it FAST! 🙌 2024, April
Anonim

Anemi hos hunder er en mangel på røde blodlegemer, og kan skyldes mangel på rød blodcelleproduksjon, blodtap eller hemolyse. Et av de viktigste tegn på anemi er blek eller hvitt tannkjøtt. Hvis en hundeier merker dette symptomet, bør han ta hunden sin til en dyrelege umiddelbart, da alvorlig anemi kan være dødelig. Veterinærer behandler anemi ved å diagnostisere og behandle den underliggende årsaken til tilstanden.

I tillegg til blekgummier, har anemiske hunder også en tendens til å være sløv og sliten. kreditt: Chris Amaral / Digital Vision / Getty Images
I tillegg til blekgummier, har anemiske hunder også en tendens til å være sløv og sliten. kreditt: Chris Amaral / Digital Vision / Getty Images

Blodtransfusjoner

Hunder med alvorlig anemi har en rask respiratorisk og hjertefrekvens, og kan ha hjerteklump. I noen tilfeller vil utmattelse få dem til å kollapse. I slike situasjoner kan en veterinær gjøre en blodtransfusjon for å stabilisere hunden til årsaken til anemi er funnet. Veterinæren vil tegne blod for å fullføre de diagnostiske testene før transfusjonen påbegynnes.

Behandle blodtap

Blod tap er en vanlig årsak til anemi og kan være forårsaket av hookworms, lopper og sår. Behandlingsmuligheter inkluderer deworming hunden, loppe behandlinger for å fjerne parasitter eller medisiner for å behandle sår. Tumorer i mage-tarmkanalen kan også føre til blodtap og resultere i anemi. Hvis hunden din har en svulst, kan han trenge kirurgi for å fjerne den eller flere tester og behandlinger hvis det er kreft.

Forhindre blodcelleoppdeling

Når røde blodlegemer brytes sammen med en akselerert hastighet, kan en prosess som kalles hemolyse, utvikle anemi. I alvorlige tilfeller akkumuleres galle og hemoglobin som oppstår under hemolyseprosessen, og resulterer i gulsott og mørk brun urin. Denne typen anemi kan være forårsaket av infeksjoner og sykdommer som leptospiros eller canine babesiosis som må behandles med antibiotika eller andre medisiner. Gift fra snakebitter kan også forårsake hemolyse, men kan bli nøytralisert ved bruk av antivenin.

Autoimmune sykdomsbehandlinger

Ifølge WebMD er immunforsvaret hemolytisk anemi den vanligste årsaken til anemi hos hunder. Hundens immunsystem angriper de røde blodcellene og tar dem til milten for å bli ødelagt. Hunder behandles med kortikosteroider og immunosuppressive midler for å redusere ødeleggelsen av røde blodlegemer. I noen tilfeller kan milten fjernes for ytterligere sakte hemolyse. Disse hundene kan trenge blodtransfusjoner for å behandle den resulterende anemi. Hunder med medfødt hemolytisk anemi mangler enzymer som er nødvendige for å opprettholde sunne røde blodlegemer. Det finnes ingen effektive behandlingsalternativer for disse typer anemi, anbefaler WebMD.

Øk blodcelleproduksjonen

Noen forhold som hemmer produksjonen av røde blodlegemer i beinmerg og kan resultere i anemi inkluderer neoplasi, som er en type kreft, eksponering for kjemikalier og toksiner, hypothyroidisme og kronisk nyre- eller leversykdom. Medisiner for å stabilisere disse sykdommene tillater at hundens kropp øker produksjonen av røde blodlegemer.

Naturlige rettsmidler og støtte

Fordi anemi hos hunder er forårsaket av alvorlige underliggende forhold, bør hundens eiere konsultere en veterinær før man administrerer noen naturlige legemidler. Jernmangel er sjelden en primær årsak til anemi hos hunder, så jerntilskudd er ikke en effektiv anemibehandling. Men når den underliggende årsaken blir behandlet, kan naturlige rettsmidler hjelpe til med å hjelpe hundens utvinning. Ved å legge til et hundehold med høyjernskjøtt som kokt lever og vitamin B kan det øke kroppens evne til å bære oksygen. Urter som nese, rødkløver og burdock rot kan også være gunstig.

Anbefalt: