Logo no.sciencebiweekly.com

Canine Nail Bed Infeksjoner

Canine Nail Bed Infeksjoner
Canine Nail Bed Infeksjoner

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Canine Nail Bed Infeksjoner

Video: Canine Nail Bed Infeksjoner
Video: Live stream - Anal sac adenocarcinoma in a dog 2024, April
Anonim

En spiker seng infeksjon kan gjøre din lykkelige, heldige park-elskende valp til en mopey gutt som nekter å gå. Vanligvis sekundær til traumer, bakterie- eller soppspikerinfeksjon er smertefullt og kan være et uklar, misfarget rot. En tur til veterinæren er i orden.

Image
Image

Fører til

Traumer forårsaker at flertallet av hunder neglelengsinfeksjoner innebærer en enkelt spiker, mens allergier, autoimmune forstyrrelser, hypertyreoidisme og mange andre systemiske problemer generelt ligger til grunn for neglelengsinfeksjoner som påvirker flere negler. Visse svampe som Malassezia, dermatofytter, blastomykose, kryptokokker og sporotrichose kan også angripe hundens negler og forårsake infeksjon, selv om svampespikerinfeksjoner er relativt sjeldne hos hunder.

Raspredisponering

Enkelte raser er predisponerte for spikerrelaterte problemer. Dachshunds er predisposed til onychorrhexis, sprø negler som har en tendens til å bryte eller splitte, og må overvåkes nøye for spikerproblemer. Tyske hyrder, sibiriske huskier, rhodesian ridgebacks, rottweilers, cocker spaniels, whippets og engelsk springer spaniels har en tendens til å lide av negle deformasjon som kan føre til brudd og sekundær infeksjon.

Tegn og symptomer

Hunder er dyktige til å skjule smerte, men visse atferd, tegn og symptomer kan tippe deg bort til en bakteriell spiker seng infeksjon. Lider hunder vil vanligvis slikke sine infiserte negler, har problemer med å gå eller en wobbly gang, vise hevelse og rødhet rundt neglene og presentere unormal neglelakkering. Svampespikerinfeksjoner er litt annerledes. En av de vanligste kildene til soppspikerinfeksjon er slaget Malassezia - den samme gruppen sopp som forårsaker aktuelle problemer som hår tap, tøff elefantlignende hud og en jevn lukt. Vanligvis et resultat av allergier, forårsaker Malassezia-infeksjoner mørkebrune-røde negler som utstråler en telltale grå, foul-luktende voksaktig substans.

Behandling

Behandling for en bakteriell spiker seng infeksjon involverer oftest veterinær-foreskrevet oral antibiotika, antimikrobielle fot soaks og aktuelle salver. I alvorlige tilfeller er partiell eller hel fjerning av neglen nødvendig for drenering og helbredelse. Svampinfeksjoner krever langvarig antifungalbehandling og hyppige neglertrimmer for å fjerne infiserte deler. I alle tilfeller av spiker seng infeksjon, vil veterinæren din må identifisere og ta opp den underliggende årsaken til sekundær infeksjon.

Forebygging

Selv om ikke alle neglelengsinfeksjoner kan forebygges, kan du i stor grad redusere forekomsten av de som skyldes traumer. Kutting for nær spikken og inn i rask når du trimmer hundens negler, forårsaker blødning og en åpen bane for bakterier. Undersøk og praktiser riktig skinnespiker, eller bedre, legg det til din veterinær eller profesjonell groomer for optimal sikkerhet.

Av Christina Stephens

Anbefalt: