Logo no.sciencebiweekly.com

Hva skal jeg gjøre når hunden min får bit av en rotte?

Innholdsfortegnelse:

Hva skal jeg gjøre når hunden min får bit av en rotte?
Hva skal jeg gjøre når hunden min får bit av en rotte?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hva skal jeg gjøre når hunden min får bit av en rotte?

Video: Hva skal jeg gjøre når hunden min får bit av en rotte?
Video: Hår coloring BLONDE! BALAYAGE korreksjon! Leksjoner for Frisører, trinn for trinn! 2024, April
Anonim

En hund som er bitt av en rotte, er mottakelig for et bredt spekter av sykdommer som er potensielt livstruende for både kjæledyret og dets eier. Hunden krever umiddelbar veterinærbehandling. Det er også nødvendig å forstå hvilken type symptomer hunden din kan vise, noe som kan være tegn på smittsomme sykdommer som gnagere, rabies og rottebitfeber. Overvåk hunden din og innarbeide forebyggende tiltak for å sikre at det ikke trekker sammen en dødelig sykdom.

Image
Image

Førstehjelp og behandling

Gi førstehjelp ved å rengjøre og desinfisere det bitte området med et antiseptisk middel. Kled såret ved å binde det med en absorberende gaze og klebemiddel. Du kan også gi hunden et antibiotika etter samråd med veterinæren din. Ta hunden din til veterinæren for en nøyaktig diagnose. Veterinæren vil utføre laboratorietester for å finne ut om hunden din har fått noen sykdom. Tester er nødvendige slik at en passende behandling kan foreskrives og komplikasjoner kan unngås.

Forstå symptomer

Resultatene av de diagnostiske testene, kombinert med nøye overvåkning av eventuelle symptomer som hunden viser, vil hjelpe til med behandling og kur. En hund som har kontrahert leptospirose kan vise noen av flere symptomer, inkludert alvorlig tørst, økt urinasjonsfrekvens, høy temperatur, magesmerter, depresjon, magesår, belagt tungen, blodig avføring, gulsott og vedvarende oppkast. Hunder som opplever rottebitfeber, viser ikke noen symptomer, mens en rabiesinfisert hund kan manifestere radikale atferdsendringer - enten ekstrem følsomhet eller irritasjon - saliviserer rikelig og lider av lammelse.

Tilsyn

Hunder som ikke har mottatt immuniseringsskudd mot overførbare sykdommer i gnagere, bør isoleres og holdes under observasjon under og etter behandlingsperioden. Isolasjon og tilsyn er nødvendig i minst seks måneder for å forhindre dødelige utfall for både hunden og eieren.

Forebygging

Sørg for at du vaccinerer hunden din mot smittsomme sykdommer i gnagere, da det er et viktig forebyggende hjelpemiddel. Bruk skadedyrsbekjempende tiltak for å ødelegge rotter i nærheten. Når du går på hunden, må du alltid holde den på bånd for å hindre at den blir bitt av rotte eller ville dyr, som vaskebjørn, som er bærere av rottehudssykdommer.

Anbefalt: