Logo no.sciencebiweekly.com

Hva skal jeg gjøre hvis hunden min er død?

Innholdsfortegnelse:

Hva skal jeg gjøre hvis hunden min er død?
Hva skal jeg gjøre hvis hunden min er død?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hva skal jeg gjøre hvis hunden min er død?

Video: Hva skal jeg gjøre hvis hunden min er død?
Video: Shih Tzu - Top 10 Facts 2024, April
Anonim

Døden til en valp av en hvilken som helst alder er en tragisk hendelse. Nyfødte valper er utsatt for en rekke komplikasjoner under og etter fødselen som noen ganger kan forårsake død. Å vite hva du skal gjøre i denne situasjonen er viktig for å redde livene til de gjenværende valpene og dammen. Har alltid avdøde eller syke dyr undersøkt av veterinæren din.

Image
Image

Fjern valpen

Hvis du oppdager at en valp i hundens kull er død, må du umiddelbart fjerne den fra huleområdet. Ifølge Pet Education-nettstedet er hund herpesvirus en vanlig dødsårsak blant unge valper, og den kan overføres fra mor til pups eller fra en valp til en annen. Mens du kanskje ikke vet om hunden herpesvirus er årsaken til pupens død, vil denne forsiktigheten bidra til å forhindre spredning av viruset - som kan inhaleres av nyfødte pupper - til resten av søppelet.

Ta puppen til veterinæren

Mar Vista Animal Hospital registrerer at det å ha en obduksjon som utføres på den avdøde valpen, vil hjelpe deg med å ta vare på de resterende valpene i søppel ved å bestemme dødsårsak. Nettstedet antyder omhyggelig å plassere den avdøde valpen i en Ziplock-pose og kjøle den om du ikke kan komme til veterinæren i flere timer.

Har dammen og de andre valper undersøkt

I alle tilfeller av valpedød er det viktig å få de resterende kullkatter og morhunden undersøkt av veterinæren din. Dette gjelder spesielt dersom dødsårsaken til en valp er fast bestemt på å være hund herpresvirus, men det er også nødvendig i andre tilfeller. Veterinæren din vil kunne oppdage problemer med overbelastning, fødselsdefekter og bestemme hvalpe og morens generelle helse.

Si et slutt farvel

Etter at den avdøde pupen er undersøkt for dødsårsak, kan du velge å enten ha veterinæren avhende valpen eller du kan be om rester og holde begravelsesseremonien til valpen. Du kan også få resterne kremert. Spør din veterinær for råd om noen av disse tre alternativene.

Anbefalt: