Logo no.sciencebiweekly.com

Har ænder kjærlighet?

Innholdsfortegnelse:

Har ænder kjærlighet?
Har ænder kjærlighet?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Har ænder kjærlighet?

Video: Har ænder kjærlighet?
Video: ОШИБКИ НОВИЧКОВ И ОРХИДЕИ! КАК БЫСТРО ДОВЕСТИ ОРХИДЕЮ ДО ПРЕДСМЕРТНОГО СОСТОЯНИЯ? ЧАСТЬ 1 ОБРЫДАТЬСЯ 2024, April
Anonim

Når de fleste først tenker på et kjærlig, lojalt kjæledyr, kommer det ikke nødvendigvis et bilde av en and. Hunder, katter og til og med andre fugler som papegøyer er langt mer vanlige som husdyr. Likevel kan ender lage fantastiske, underholdende følgesvenner i eller utenfor hjemmet. De er overraskende rene for å leve med - forutsatt at de er diapered - og vil binde seg sammen med menneskene deres mer helt enn de fleste andre kjæledyr kan.

Et snor er sannsynligvis ikke nødvendig, fordi en ande vil følge sin påtrykte forelder på egen hånd. kreditt: David De Lossy / Photodisc / Getty Images
Et snor er sannsynligvis ikke nødvendig, fordi en ande vil følge sin påtrykte forelder på egen hånd. kreditt: David De Lossy / Photodisc / Getty Images

Ducklings og Imprints

Imprinting er prosessen der ender velger deres de facto foreldre, og dette trykket vil forbli intakt gjennom hele levetiden. Hvorvidt en ælling vil være hengiven med sin egen type eller med mennesker, bestemmes av det første trykket. Påtrykket blir gjort når ilden først lukkes: om den ser og i utgangspunktet brytes av sin biologiske mor eller en adoptiv "mor" av en annen art, vil den alltid være knyttet til den forelderen. Denne typen bånd er ubrytelig og fører til et kjærlig, uttrykksrikt forhold mellom ild og foreldre.

Den sosiale og anti-sosiale eendingen

Dukker er vennlige skapninger som vil oppsøke oppmerksomheten til deres påtrykte foreldre eller andre ektemenn. Hvis en flokk av ender blir samlet sammen, vil de binde seg og leke med hverandre, uavhengig av foreldrenes art. En enslig and, som har bodd sammen med og elsket hennes menneske, vil ikke interagere med eller til og med anerkjenne andre ender hvis de oppdages senere i livet. Denne intense kjærligheten til en forelder kan gjøre rehabilitering og frigjøring for foreldreløse ankler nesten umulig.

Duck Duck Human

På grunn av den dype båndet mellom foreldre og andebryst, vil menneskelig hevde ender tilbringe livet deres og søke etter deres menneskelige følges kjærlighet og oppmerksomhet. Mye som den mer kjente lojaliteten til en hund, vet ender hvem deres eiere er og uttrykker jevnlig kjærlighet og anerkjennelse. Ducklings blir umiddelbart knyttet til foreldrene sine, og derfor kan man så ofte se ørn som marsjerer jevnt bak sin mor og nesting nær henne.

Duck Duck Hvem?

Ducklings som ikke har noen menneskelig eller ikke-and-interaksjon fra en tidlig alder, knytter seg primært til andre ender, men det er fortsatt en mulighet: å knytte sammen med en annen art helt. Rikelig historier og fotografier skildrer ducklings snuggling eller leker med gjess, kaniner eller til og med store hunder. Dukker er elskende fugler og trives med riktig vennskap, det være seg duck, menneske eller på annen måte.

Anbefalt: