Logo no.sciencebiweekly.com

Vanlige neseproblemer hos katter

Innholdsfortegnelse:

Vanlige neseproblemer hos katter
Vanlige neseproblemer hos katter

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Vanlige neseproblemer hos katter

Video: Vanlige neseproblemer hos katter
Video: SCP-261 Пан-мерное Торговый и эксперимент Войти 261 объявление Де + полный + 2024, Kan
Anonim

Katter kan ha neseproblemer, som alle andre dyr. Neseproblemer er ofte tegn på andre helseproblemer. Enkel medisinering og behandling av en veterinær kan bidra til å eliminere problemet. Symptomene vil vanligvis hjelpe deg med å finne ut hva den underliggende årsaken er, og hvordan veterinæren din kan behandle den.

Identifikasjon

Det er noen vanlige neseproblemer hos katter. For å identifisere et mulig neseproblemer, kontroller nesen for tørrhet. Dette er et av de første tegnene på at det er et problem. Vanlige neseproblemer hos katter ligner de til mennesker, og noen ganger hunder. Problemet er vanligvis ikke alvorlig hvis det blir tatt og behandlet raskt.

Utslipp

Neseutslipp er vanlig med en rekke sykdommer. Symptomene inkluderer klare, overskyede eller blodige utslipp. Når utslippet er klart, har katten sannsynligvis en forkjølelse eller en allergi. Hvis utslippet er uklar, betyr det bakterier eller virusforurensning. Hvis du finner blod, betyr dette vanligvis muligheten for svulster, traumer eller alvorlig betennelse.

Opphopning

Dette skjer av samme grunn som det gjør hos mennesker - nesepassasjen er blokkert. Vanligvis vil katten nyse for å rydde den ut. Hvis nysen blir vedvarende eller pusten blir støyende, vil dette kreve mer alvorlig oppmerksomhet. Vanligvis vil dette være et resultat av allergi, fremmedlegeme eller andre infeksjoner.

Skade

Et annet vanlig neseproblem er skader. Katter kommer inn i kamper og har ulykker. Mannlige katter er kjent for dette. Skader på nesen kan inkludere riper, tårer eller penselforbrenninger. Tegn inkluderer rødhet, blødning, kutt, hevelse og pawing i nesen.

vekster

Dette er ikke så vanlig et neseproblem som andre, og det er alvorlig. En vekst på nesen kan skyldes infeksjon eller bakterier. Mer vanlig i hvite katter, spesielt når de er solbrent, er problemet med squamouscellekarsinom, en type hudkreft.

Virus

Virusinfeksjoner kan være et alvorlig neseproblem. De kan forårsake kattinfluensa, feline rhinotracheitt eller feline calicivirus. Alle tre er smittsomme mot andre katter. Symptomer inkluderer alvorlig nysing, nesutslipp fra begge neseborene, betennelse i øynene som forårsaker utslipp, tap av appetitt og blødning.

Anbefalt: