Logo no.sciencebiweekly.com

Hva er farene ved lange negler hos hunder?

Innholdsfortegnelse:

Hva er farene ved lange negler hos hunder?
Hva er farene ved lange negler hos hunder?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hva er farene ved lange negler hos hunder?

Video: Hva er farene ved lange negler hos hunder?
Video: Flåttbitt på hund eller katt 2024, April
Anonim

Du kan gjerne holde hundens klør pent trimmet slik at kjæledyret ditt har et ryddig utseende. Men visste du at du også hjelper hunden din til å holde seg frisk når du trimmer neglene sine? Å tillate at neglene vokser for lenge kan forårsake flere problemer for din elskede pooch.

Image
Image

Ubehag

Ifølge Det amerikanske samfunnet for forebygging av grusomhet til dyr (ASPCA), kan lange negler være ubehagelig, og til og med smertefull for en hund. Lange negler kan grave inn i bløtvevet i poten og forårsake ubehag mens du går, står eller løper.

brudd

Lang negler er mer tilbøyelige til å splitte og bryte, ifølge ASPCA. Splitting opp til det raske (hvor spikerens blodkar ligger) kan være svært smertefullt for hunden din.

Utilsiktet fjerning

En lang spiker kan fange på tepper, møbler eller planter og få hele kloen til å rive ut av poten, ifølge ASPCA. Dette kan være smertefullt og kan føre til kirurgi for hunden din.

Infeksjon

Lang negler på en hund er mer utsatt for infeksjon. Ifølge ASPCA skyldes dette at lange negler er mer sannsynlig å ha smittefarlige materialer inn i dem og komme i kontakt med blodkarene i spikbunnen.

misdannelse

Ifølge European School for Advanced Veterinary Studies (ESAVS), kan lange klør eller negler føre til at neglen og til og med beinstrukturen i benet blir deformert.

Forebygging / løsning

Regelmessig trimning av en hunds negler, enten av deg, en veterinær eller en hundelegger, vil forhindre at neglene blir for lange og plagsomme for hunden din.

Anbefalt: