Logo no.sciencebiweekly.com

Advarsel: De døde farene ved frostvæskeforgiftning hos hunder

Innholdsfortegnelse:

Advarsel: De døde farene ved frostvæskeforgiftning hos hunder
Advarsel: De døde farene ved frostvæskeforgiftning hos hunder

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Advarsel: De døde farene ved frostvæskeforgiftning hos hunder

Video: Advarsel: De døde farene ved frostvæskeforgiftning hos hunder
Video: Top 10 fødevarer med højt proteinindhold, som du skal spise 2024, April
Anonim

Bilder av: marinv / Bigstock

Vinteren kan komme med mange ubehagelige overraskelser - og frostvæskeforgiftning hos hunder i en av dem. Å kjenne tegn og symptomer er nøkkelen til å kunne redde kjæledyrets liv.

Vi har alle hørt historiene som gjør at vi vil holde våre hunder stramt og aldri ta dem ute om vinteren. Det er vridne individer som vil knipse kibble eller behandler med frostvæske og plassere det der de vet at hunder vil bli hyppige. Glykol, et kjemikalium som finnes i frostvæske / kjølevæske som er giftig for dyr, kan ta dødelig påvirkning i løpet av få timer etter å ha blitt tatt inn, noe som resulterer i sykdom og død av et elsket familiemedlem.

Min hund, Kika, elsker absolutt mat - du heter det, hun vil spise den. Gulrøtter, salatbiter, epler? Å ja. Hun licker skålen ren spesielt når det er måltider, ingen tvil om det. Under turer er hun like nysgjerrig som en hvilken som helst annen hund, og det faktum at det ikke ville ta mye av denne anti-fryse laced kibble å drepe henne gjør at jeg vil bli den overbærende pooch foreldre vi venter alltid på våre øyenbryn mot. "Ikke sniff det! Ikke slikk dette!"

Mens du er mindre sannsynlig å støte på glykol-laced kibble på tur eller tur til hundeparken, er frostvæsketoksisasjon hos hunder vanligere enn du tror. Den hjerteskjærende sannheten er at dette kan skje med noen i sin egen bakgård eller garasje, og du vil aldri vite før det er for sent.

Mange av disse ulykkene skjer like før vinteren når bilister "vinteriserer" sin bil ved å bytte om vinterdekk, kontrollere varmeren, avrimme og fylle på væsker, spesielt kjølevæske. Det ville bare ta noen dråper kjølevæske som ved et uhell traff garasjegulvet for å ødelegge kjæledyrets liv hvis de fant den. Hunder, katter og til og med barn er invitert av frostvæskens søte aroma og smak og vil ikke nøle med å smake på det. Fem ss ville være nok til å drepe en mellomstor hund, for eksempel en Golden Retriever. Mindre hunder og katter trenger bare slikke sine poter etter å ha trappet inn i det skadelige kjemikaliet for at det skal være dødelig.

Symptomer på frostvæskeforgiftning hos hunder inkluderer:

  • Depresjon eller forvirring
  • Vandre merkelig eller svimlende (drunken oppførsel)
  • beslag
  • Ekstrem tørsthet
  • Hyppig vannlating og oppkast
  • Diaré
  • Rask hjerteslag

Hvis hunden din viser noen av disse etter en tur utenfor, må du haste ham til nærmeste veterinærhospital så snart som mulig, da dette kan føre til nyresvikt. Sjansene for overlevelse reduseres eksponentielt jo lenger hunden din er uten behandling. Når nyresvikt er bekreftet, overlever de fleste dyr ikke.

En blod- og urintest er laget for å bekrefte frostvæskeforgiftning, selv om nyresvikt allerede har begynt, kommer disse testene noen ganger ut negativt. Hvis du får kjæledyret ditt til veterinæren innen få timer med inntak, oppkastes oppkast for å fjerne så mye av det skadelige stoffet som mulig, og kull er plassert i magen for å binde frostvæske i tarmen. Veterinæren vil også levere et stoff for å hindre leveren i å konvertere kjølevæsken til giftige produkter, slik at frostvæsken kan passere ut av kjæledyrets kropp via urinen. Mer aggressive behandlinger inkluderer dialyse og til og med nyretransplantasjoner.

Det er noen kjølevæsker på markedet som tilbyr en sikrere løsning for å holde deg og din pooch trygg. Produkter som AMSOIL Antifreeze og Prestone's Low Tox Antifreeze hevder å være spesielt utformet for å være tryggere rundt kjæledyr, men de er fortsatt skadelige hvis hunden din inntar det, og du må fortsatt ta med kjæledyret til veterinæren.

For å forhindre at kjæledyret ditt ved et uhell blir forgiftet av noen form for kjølevæske / frostvæske rundt hjemmet ditt, er den sikreste måten å ikke ha dem i kontakt med det i det hele tatt. Holde kjæledyret innendørs mens du gjør noe på bilen din, spesielt hvis det har å gjøre med væsker, er en måte å holde dem trygge på. Hvis kjæledyret ditt er utenfor, hold eventuelle skadelige kjemikalier utenfor garasjegulvet eller hvor kjæledyret ditt kan nå det, og hold alltid disse områdene fri for spill eller messer.

På turer rundt i nabolaget, hold øye med pytter eller væsker som ikke er frosset over eller lysere i fargen. Pass på at du ser det før hunden din gjør det og fjerner det. Når du kommer hjem, tørk du hundens poter med et håndkle eller en våt klut. Svelging kan oppstå hvis hunden din licker potene etter å ha trukket i frostvæske.

Gjør din del for å stoppe frostvæskeforgiftning hos hunder. Forsikre deg om at frostvæske holdes trygt og sikkert utenfor rekkevidde, hold bilen opprettholdt og se etter frostvæskelekkasje, og hvis du spilder dette giftet, rydder du roret raskt og grundig.

Anbefalt: