Logo no.sciencebiweekly.com

Giftige kjemikalier for geckos

Innholdsfortegnelse:

Giftige kjemikalier for geckos
Giftige kjemikalier for geckos

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Giftige kjemikalier for geckos

Video: Giftige kjemikalier for geckos
Video: Puppies with shaky syndrome separated and dumped on the mountain to die alone - Takis Shelter 2024, April
Anonim

Geckos er søte små øgler med klumpete føtter og evnen til å lage chirping lyder, i motsetning til andre øgler. Deres naturlige habitat er hvor som helst tropisk eller subtropisk. De spiser fersk frukt hovedsakelig, men liker også å spise bugs, for eksempel kakerlakker, mygg, møll, crickets og ormer. Hvis du bor i et varmt klima, kan du holde kjæledyrkekoser - eller de kan bare invitere seg inn i hjemmet ditt. Uansett kan ditt hjem være dødelig for disse øgler.

Image
Image

Rengjøringsprodukter

Rengjøring med blekemiddel og andre sterke kjemikalier, inkludert Lysol, Pine-Sol og Spic-n-Span, kan være farlig for disse søte, små øgler. Faktisk er enhver rengjøringsmiddel som har en furu duft eller fenoler giftig for en gecko. Mange bruker også sengetøy laget av furu eller cedar spon for sine kjæledyr, og begge inneholder høye nivåer av fenoler. Geckos kan dø av å innta disse rengjøringsprodukter eller spon. Spør en veterinær hvilke rengjøringsmidler som er trygge å bruke rundt geckos - mange anbefaler klorhexidin. Klorhexidin er en allsidig rengjøringsmiddel som ikke vil skade korker, andre dyr eller deg. Hvis du holder geckos som kjæledyr, kan du til og med bruke klorhexidin i en sprøyteflaske for å rengjøre og desinfisere buret.

Plant Chemicals

Dyr i naturen har vanligvis en følelse av hva som er trygt å spise. Når de blir fjernet fra sitt naturlige habitat, spiser gresskoser ofte noe som ser ut som kjent mat. Derfor må eiere være oppmerksom på den lange listen over planter som inneholder kjemikalier som kan sicken og til og med drepe geckos. Mange vanlige blomster, inkludert morgendagter, calla liljer, julekaktus, hyacinter, periwinkle og rhododendroner, er giftige for de små ødemarkene dine. Azalea er dødelig. Andre vanlige planter og frø som er giftige mot geckos, inkluderer eplefrø, aprikospit, ferskenpiter, pærefrø, eiketrær, engelsk ivy og tomatplanter. Vær trygg og dobbeltkjekke alle planter som er i kjæledyrhabitats habitater, inkludert både vivarium og områder der de får lov til å streife omkring. Sørg også for å sjekke all vegetasjon for å sikre at det er trygt før du matretter det til geckos.

insekt~~POS=TRUNC

De fleste forbindelser som er giftige mot insekter er like giftige for geckos. Folk som bor i tropiske områder, som Hawaii, Asia og Australia, bor sammen med geckos i huset ganske mye som et faktum. De foretrekker de små villkekosene til edderkopper og kakerlakker, som kekosene spiser. Hvis du har kjæledyrkekoser, se etter naturlige måter å prøve å bekjempe insektpopulasjonen i hjemmet ditt, for eksempel diatoméjord eller hekk-eple. Hvis du er i et varmt og dampende klima, vil du sannsynligvis få bedre insektkontroll fra geckos enn fra insektsmidler uansett.

Anbefalt: