Logo no.sciencebiweekly.com

Hvorfor slår en slange sin hud?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor slår en slange sin hud?
Hvorfor slår en slange sin hud?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvorfor slår en slange sin hud?

Video: Hvorfor slår en slange sin hud?
Video: Шикарные клетки! 🤩 Техника свайпа с @Molly’s Artistry ~ Акриловая заливка | Абстрактное искусство 2024, April
Anonim

Ecdysis, den tekniske termen for reptilian skin shedding, er gjort av alle typer slanger gjennom livet. Som en slangeeier, bør du vite hvordan du forteller at slangen din er i ferd med å kaste, hvordan skal du ta vare på ham i løpet av den tiden og hvilke problemer som kan oppstå som krever hjelp.

Hvorfor slanger skjulte deres hud

Slanger må kaste deres hud slik at de kan fortsette å vokse. I motsetning til mennesker og andre dyr, som har hud som vokser sammen med dem, er slangeskinn ikke så fleksibel. I stedet må de slough av den gamle huden, slik at de kan erstatte den med en løsere hud som gir plass til vekst.

Fordi slanger fortsetter å vokse gjennom livet, stopper de aldri med å kaste huden. Unge slanger vil imidlertid kaste oftere fordi de vokser raskere enn eldre slanger. I gjennomsnitt vil slanger kaste huden fire til åtte ganger årlig.

Signs Shedding handler om å starte

Se etter skiltene din slange vil snart begynne å kaste. Snakes i denne perioden er sagt å være " i det blå"fordi et tegn på forestående shedding er en blåaktig tint som utvikler seg i deres øyne. Denne øyenforandringen hindrer også deres syn, slik at slanger kan virke mer nervøse før avstøpning. Den eksisterende huden vil også bli sløvere når avstengning er nært. Noen slanger vil forandre farge før skjulingen. For eksempel blir kulepytonens mage rosa før avstengning.

Vanligvis innen tre til fire dager kommer slangens øyne tilbake til det normale. Når dette skjer, vet du at shedding-prosessen er i ferd med å starte. Du vil legge merke til at slangen beveger seg mot bergarter, grener eller lignende slipende gjenstander i sitt miljø. Slangen gjør dette slik at den gamle huden hekker på de gjenstandene og når den beveger seg, blir den gamle huden trukket bort.

Slanger bør ikke håndteres mens de kaster. De er mer opptatt og kan bli aggressive i denne perioden. Slanger kan spise mindre eller slutte å spise. Denne diettendringen er normal. De fleste slanger fortsetter å spise når skuringen er ferdig.

The Shedding-prosessen

Shedding-prosessen tar vanligvis en til to uker. I løpet av denne tiden vil slangen fortsette å gni på gjenstander i sitt miljø. Hvis alt går bra, blir slangen sin gamle hud kastet i en haug i buret. Fjern den gamle huden og sjekk slangen din for å sørge for at all den gamle huden kom av.

Årsaker til & Løsninger for Shedding Problemer

Når slanger er sunne og godt vedlikeholdte, har de vanligvis ikke noe problem å kaste huden. Slanger trenger å være i et fuktig miljø for å holde huden fuktig og gjøre det lettere å kaste. Hvis miljøet og / eller slangen blir for tørr, vil den gamle huden ikke komme lett ut. Du kan prøve flere metoder for å hjelpe slangen din:

  • Soak henne med lunkent vann.
  • Spray ham med lunkent vann.
  • Bruk en luftfukter for å øke luftfuktigheten i rommet der han holdes.

Hvis justering av fuktigheten ikke hjelper slangen din, bør du bringe ham til en veterinær som spesialiserer seg på reptiler. Shedding problemer kan med et symptom på infeksjon, ernæringsmessig mangel og andre problemer som trenger oppmerksomhet.

Anbefalt: