Logo no.sciencebiweekly.com

Hvordan å behandle canine scabies

Innholdsfortegnelse:

Hvordan å behandle canine scabies
Hvordan å behandle canine scabies

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvordan å behandle canine scabies

Video: Hvordan å behandle canine scabies
Video: The Armless Drag Queen | BORN DIFFERENT 2024, April
Anonim

Scabies i en hund er forårsaket av angrep av en ekstremt smittsom hud parasitt kalt sacrcoptes scabie myte. Det er så smittsomt at omtrent halvparten av alle utsatte hunder trekker den sammen. Mites som forårsaker sykdommen kan angripe en sunn hund som resulterer i mange hudproblemer. I tillegg til å skade en smittet hund, kan hundebiter gi ukjent frustrasjon til eiere, bekymret for deres beste venn. Noen ganger vet veterinærene feilen for mat eller allergisk dermatitt, så det er viktig for eiere å foreslå at problemet kan være scabies.

Image
Image

Trinn 1

Kjenne symptomene. Alvorlig kløe er det vanligste symptomet på en mulig scabiesinfeksjon, med berørte områder kløe så intensivt at en hund biter og riper på det hele tiden. Andre tegn kan inkludere crusting, kløe, hårtap, så vel som skadet og betent hud. Sekundære hudinfeksjoner kan oppstå hvis disse symptomene ikke blir behandlet.

Steg 2

Ta hunden din til veterinæren for behandling. For det første må en dyrlæge vanligvis gjøre flere overflateskrapinger på hundens albuer, ører og hakker for å sørge for at det er scabies. Mites eller egg kan også bli funnet i fecal flotasjon. Spør også veterinæren om å utføre Pedal-Pinna Reflex Test, som tester for kvaler langs ørefliken (pinna). Berørte hunder, når de riper, vil typisk vise en ufrivillig skrapebevegelse gjort med et bakre ben som veterinæren klør pinnaen.

Trinn 3

Behandle hunden din til en scabicid dukkert der han skal skylles med stoffer som kalk svovel, amatraz eller organofosfat. Men før du dipper hunden din, klemmer du på håret, fjerner smuss og skorpe. Deretter suge med en god antiseborrheic sjampo og acaricidal dukkert. Fortsett å behandle med dips, avstand dem ut hver femte dag til problemet er borte.

Trinn 4

Hvis det ikke er noen forbedring, behandle muntlig med et veterinær godkjent legemiddel. Legemidler til behandling av scabies inkluderer selmektin som gis to ganger om dagen i en periode på en måned. Andre legemidler, som ivermektin og moxidektin, har også blitt vist effektive, selv om de ikke er registrert for behandling av hundeskabb.

Trinn 5

Behandle noen utsatte hunder eller andre kjæledyr med en veterinær-anbefalt sjampo. Smør også hundens krage, ren tepper, sengetøy og andre forurensede gjenstander da disse områdene kan være vert for fremtidige kvaler som igjen kan angripe hunden din.

Trinn 6

Hold hunden din vekk fra andre dyr. Perioden for å isolere hunden din fra andre dyr varierer avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen og antall parasitter. Imidlertid er det vanligvis mellom en og tre uker.

Anbefalt: