Logo no.sciencebiweekly.com

Hvordan behandle hundeslag

Innholdsfortegnelse:

Hvordan behandle hundeslag
Hvordan behandle hundeslag

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvordan behandle hundeslag

Video: Hvordan behandle hundeslag
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, April
Anonim

Et hjerneslag, eller cerebrovaskulær ulykke, oppstår når hjernens blodtilførsel er redusert. Det er skremmende å tenke på den fattige valpen din som lider av en slik traumatisk hendelse. Den gode nyheten er imidlertid at hundene har en tendens til å komme seg fra slag bedre enn deres menneskelige mestere. Å få en hund til veterinæren ved det første hintet på et slag, forbedrer sjansene for et sterkt utvinning.

Hvis hunden din har tegn, har han et slag, forblir rolig og søker veterinærbehandling. kreditt: Design bilder / Design bilder / Getty Images
Hvis hunden din har tegn, har han et slag, forblir rolig og søker veterinærbehandling. kreditt: Design bilder / Design bilder / Getty Images

Stroke: Blod og oksygenstrøm avbrutt

Det er to typer slag, hemorragisk type, forårsaket av et sprengeblod og iskemisk slag, når det er en plutselig mangel på blod som følger med til hjernen, noe som er vanlig hos hunder. Når du vurderer at hjernen er kroppens kommunikasjonssenter, er effekten av tap av blod og oksygen fornuftig. Tap av funksjon vil vise annerledes ut fra hvilken del av hjernen som er berørt. For eksempel, hvis midbrain-regionen er påvirket, er hodetilte, kryssede øyne eller frem og tilbake øyebevegelser normale. Hvis cerebellumregionen er skadet, kan en dunklet gang og stiv nakke og kropp ses i tillegg til hodeskjøt og øyebevegelser. Veterinæren vil vurdere hundens oppførsel når han gjør diagnosen.

Diagnostisere et slag og årsaken

Andre forhold som hode traumer, kreft, forgiftning, betennelse eller infeksjon også presentere plutselige nevrologiske symptomer, slik at veterinæren vil stole på tester for å bekrefte en diagnose av et slag. Veterinæren vil gjøre standard blod- og urintester, samt måle blodtrykket og vurdere hundens medisinske historie. En MR eller CT er nødvendig for å finne blodpropper, blødninger eller skadede hjernenes områder. Testen utføres mens hunden er under anestesi, og tillater også dyrelæreren å tegne en spinalvæskeprøve for å utelukke andre sykdommer. Det visuelle beviset fra MR, kombinert med laboratoriearbeidet, gjør det mulig for veterinæren å bekrefte en strekdiagnose, samt bidrar til å bestemme årsaken. Når diagnosen er bekreftet, starter støttesyklusen, og veterinæren arbeider for å bekrefte årsaken til hjerneslag.

Gjenopprett og behandle årsaken

Når et slag har skjedd, er det ingenting å gjøre for å reparere hjernens skade. Støttende omsorg kan imidlertid gjøre forskjellen i langsiktig gjenoppretting, så det er viktig å få veterinær oppmerksomhet raskt. Avhengig av hundens tilstand, kan han ha et fôrrør og supplerende oksygen. Av og til må en ventilator være nødvendig for å sikre riktig åndedrettsfunksjon. Væskebehandling og medisiner for høyt blodtrykk og for å minimere trykk i hjernen er ofte en del av gjenopprettingsarbeidet. Hvis veterinæren kan avgjøre hva som forårsaket et slag, kan han jobbe for å hindre fremtidige slag og innlemme å behandle årsaken til slagtilfellet i gjenopprettingsarbeidet. Hjertesykdom, hjerteorm og Cushings sykdom er alle faktorer som bidrar til økt risiko for hjerneslag.

Prognose / Forebygging

Hunder har en tendens til å hoppe tilbake fra slag ganske godt hvis de overlever de første tre eller fire dagene etter hendelsen. Noen hunder har ingen varige effekter, mens andre hunder opprettholder permanente funksjonshemninger. Avhengig av hvordan hunden påvirkes, kan det hende at fysioterapi og vognene er nødvendige. Hvis hunden har noen lammelse, må det tas hensyn til at han ikke utvikler sår og skader på huden fra å dra seg. Enkelte dyr kan foreskrive aspirin for å beskytte mot mulighetene for fremtidige slag, men det har ikke vært noen studier som tyder på at dette handlingsforløpet er effektivt hos hunder som det er hos mennesker. Spør din veterinær om aspirin er riktig for hunden din. Behandling av årsaken til hjerneslaget minimerer muligheten for fremtidige hendelser.

Anbefalt: