Logo no.sciencebiweekly.com

Morsomme spill å leke med marsvinet ditt

Innholdsfortegnelse:

Morsomme spill å leke med marsvinet ditt
Morsomme spill å leke med marsvinet ditt

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Morsomme spill å leke med marsvinet ditt

Video: Morsomme spill å leke med marsvinet ditt
Video: Ask the Experts Panel 2024, April
Anonim

Marsvin gjør store caged kjæledyr. Med en levetid på opp til ni år, kan de bli verdifulle medlemmer av familien din. Som alle kjæledyr trenger marsvin rene bur, sunn mat og veterinærpleie. Men disse kjærlige skapninger kan også kjede seg med samme rutine. Det er flott å plukke dem opp og kose med dem, men marsvin er også smart og tam nok til å nyte spill.

Finn en marsvin

Hvis du ennå ikke har lagt til marsvin til husstanden, er det første du må gjøre, å finne en du liker. Lokale dyrehyller får ofte uønskede marsvin fordi marsvin er gifteoppdrettere som medlemmer av gnagerefamilien. Hvis du ikke finner en der, kan du sjekke online eller hos en lokal dyrebutikk.

Når du velger ditt nye kjæledyr, må du plukke den opp og holde den nær kroppen din. Dette hjelper dyret til å føle seg tryggere, og du får også en ide om hvordan det reagerer på å bli plukket opp og holdt.

Vurder å få to av samme kjønn fordi de gjør det bedre med andre. Hvis du får to hanner, er det best hvis de allerede var innkvartert sammen.

Når du bringer dem hjem, gi dem et par dager til å bli vant til husstanden din før du holder dem. Etter at du har begynt å sosialisere dem, er det på tide å ta det gøy å begynne.

Moro og spill

Nå som du og marsvinet ditt kjenner hverandre ganske bra, er det en god ide å begynne å la det ut av buret for å spille i et sikkert område. Pass på at det ikke er hull for at det skal presse seg gjennom for å unnslippe, og pass opp for elektriske ledninger (de vil tygge dem).

Marsvin elsker å skjule og gå gjennom tunneler. Noen ideer som bygger på dette instinktet, inkluderer kutting av topper og bunner av ansiktsvevskasser, papirposer eller små pappkasser. Prøv å sette dem i forskjellige "labyrint" ordninger. PVC-rør eller rør av typen ferret er et annet alternativ. De kan være dyrere, men de er også mer holdbare.

Du kan også kutte striper av papir og låse dem sammen, og lage en stor kjede. Marsvinene dine vil nyte å krype inn og ut av hver sirkel.

Et annet enkelt spill innebærer å kaste opp et stykke papir slik at de kan rulle rundt med nesene sine.

Behandler er en fin måte å leke med kjæledyret ditt. Når du finner ut hva som behandler marsvinens kjærlighet, skjul stykker av det i et bunt av håndklær eller i en labyrint av blokker.

Du vet at dyret ditt nyter seg selv når det begynner å "popcorning" eller fløyte med glede. Popcorning marsvin hopper, hopper og noen ganger gjør halvspinn i luften. Prøv en rekke ting slik at ingen spill blir for kjedelig.

Anbefalt: