Logo no.sciencebiweekly.com

Hvordan å omsorg for en utendørs gullfisk dammen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan å omsorg for en utendørs gullfisk dammen
Hvordan å omsorg for en utendørs gullfisk dammen

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvordan å omsorg for en utendørs gullfisk dammen

Video: Hvordan å omsorg for en utendørs gullfisk dammen
Video: Building a HEATED DOG HOUSE for Canadian Winters 2024, April
Anonim

Å installere en utendørs gullfiskdamm er en underholdende og spennende måte å legge til farge og livsstil i hagen din og hagen. Faktisk har utendørs gullfisk dammer vært en stift av asiatisk kultur i århundrer. Gullfisk er fjerne fettere til den ville karpe og passer godt til utendørs levende, da de akklimatiserer seg godt til både varme og kaldere klima. I de fleste områder av USA kan gullfisk selv bli igjen i dammen, overvintre så lenge hullene blir kuttet i overflateisen for å lette riktig gassutveksling.

Image
Image

Trinn 1

Plant dammen. Å ha levende planter i gullfiskdommen vil gi fisken noe å spise og et sted å gjemme, og legge til rette for filtrering ved å fjerne overflødige næringsstoffer fra vannet og hjelpe lufting. Velg vannplanter basert på dybden der du vil plante dem. Vannliljer rot dypt i dammen vann, omtrent tre meter i dammen, mens anacharis flyter fritt. Overflaten på dammen din skal være omtrent tre fjerdedeler dekket av planter for å forhindre overskytende algervekst.

Steg 2

Sett opp en fôringsplan. Gullfisk skal mates to ganger daglig når vanntemperaturen er over 50 grader, en gang daglig når den når 50 grader, et par ganger i uken til vanntemperaturen når 40 grader og deretter ikke i det hele tatt under det. Gullfisk bør ikke mates mer enn de kan spise på mindre enn fem minutter. Ved å følge denne fôringsplanen, forblir overflødige næringsstoffer ut av vannet, forhindrer alger blomstrer og holder gullfisken sunn.

Trinn 3

Opprettholde riktig vannkvalitet. Gullfisk er en hardy fiskart og kan leve i vann som er i dårlig stand. Imidlertid vil de ikke trives under disse forholdene og kan dø. Kjøpe et tannvannstestsett og test tjernvannet ukentlig for tilstedeværelsen av ammoniakk og nitritt, som er biprodukter av fiskens metabolisme. Begge stoffene er giftige for fisken og må omdannes til nitrat for å støtte livet. Hvis du oppdager at du har høye nivåer av ammoniakk eller nitritt i vannet ditt, vil tilskuddsprosessen bli raskere ved å legge til en gunstig bakteriekultur. Du bør også teste for tilstedeværelsen av klor eller kloraminer, spesielt etter at du har utført en vannforandring. Kranvann bør alltid behandles ved å legge til en klor- og kloraminer-fjerning av vannkondisjoneringsmiddel før det innføres fisk.

Trinn 4

Opprettholde riktige gullfiskpopulasjoner. Det viktigste aspektet ved å holde en utendørs gullfiskdamm er å sørge for at du ikke overlager dammen. En vanlig feil for førstegangsdammen er å legge for mange fisk til dammen. Du bør bare beholde en gullfisk per fem liter vannvann for å holde fisken frisk.

Anbefalt: