Logo no.sciencebiweekly.com

Hvordan hundene kommuniserer ved hjelp av berøring

Hvordan hundene kommuniserer ved hjelp av berøring
Hvordan hundene kommuniserer ved hjelp av berøring

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvordan hundene kommuniserer ved hjelp av berøring

Video: Hvordan hundene kommuniserer ved hjelp av berøring
Video: Kollektivet: Mens - Episode 1 2024, Kan
Anonim

For dyr som ikke snakker, er hunder bemerkelsesverdig effektive kommunikatorer. De bruker sine bjeffer, griller, whines, kroppsspråk og berøring for å kommunisere med både andre hunder og mennesker. Ofte betyr taktil kommunikasjon forskjellige ting avhengig av omstendigheter, så ta alltid hensyn til konteksten når du prøver å lese hunden din.

Image
Image

skraping

Det er vanskelig å ignorere å bli pawed, og hunden din har funnet ut dette. Pawing kan være en invitasjon til å spille eller en måte å be om noe spesifikt (som mat eller hodestøt). Uansett, pawing er definitivt et påstand for en slags oppmerksomhet. Vær oppmerksom på hundens tilhørende kroppsspråk for å finne ut hva han mener når han pawer på deg eller en annen hund. En svingende hale og bøyestilling er mest sannsynlig at spill er målet; whining og generell rastløp betyr at han pawing for oppmerksomhet.

Licking

Licking er en klassisk hjørnetann hilsen og kjennskap til kjærlighet, men hunder også slikker for å vise underdanighet i et bestemt øyeblikk. En hund vil slikke en annen hunds ansikt for å si: "Jeg er vennlig og utgjør ingen trussel." Hunder licker også hverandre til brudgommen (med sikte på sosial binding).

mouthing

Hvis du noen gang har holdt en valp og trodde han prøvde å bite deg, kan du ha vært mottakeren av noe kjærlig munn. Valper utforske med munnen så mye som de gjør med øyne og ører. Munn mellom unge valper er en form for spill. Hvis en valp biter seg for hardt og gjør vondt til en av søskenene eller moren, vil den andre hunden svelge slik at biteren lærer at de har gått for langt. Dette er kjent som en biteinhibering. Det er hvordan hunder lærer sine grenser og toleransnivået til andre. Biting er også en form for taktil kommunikasjon. Det er en måte for hundene å vise frykt, å disiplinere andre hunder som spiller for grovt, eller for å beskytte seg mot aggresjon.

Berøring av neser

Hunder har svært kraftige luktesans og nesene er også viktige verktøy i kommunikasjonsrepertoaret. Berøring av nese er en hilsen, en sosialiseringsmetode og, som forskningen i Zoologisk institutt for Zoologi viste, et middel for hunder å finne ut om hunden de møter har spist nylig! Studien fant at hunder ville røre neser for å måle sannsynligheten for at det var mat i området.

Lene deres vekt på en annen

Du har kanskje lagt merke til at hunden din legger vekt på deg eller andre hunder for trygghet og sikkerhet hvis de føler seg truet eller engstelig - eller hvis de forstår det du føler den måten. Eller de kunne bare spørre om oppmerksomhet (som pawing). Noen har også antydet at når hundene lytter til andre hunder, kan det være en måte å unngå konflikt med den hunden over ressurser som mat eller leker; det vil si at den lutende kan være en måte å si "Se hvor stor jeg er! Ikke rot deg med meg og alt vil bli bra", eller det kan hjelpe hunden til å oppdrive en annen hunds løft for å se om de skulle være en hund for å unngå messing med!

Av Simon Foden

Anbefalt: