Logo no.sciencebiweekly.com

Gjøre hunder tilgi?

Gjøre hunder tilgi?
Gjøre hunder tilgi?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Gjøre hunder tilgi?

Video: Gjøre hunder tilgi?
Video: Испуганная собака не хочет покидать угол. То что сделал врач заставит вас заплакать!😭 2024, April
Anonim

Noen hunder har rotet flaks. Tusenvis av misbrukte og forlatte pupper dukker opp hver dag, og mennesker blir ofte forbløffet over de følelsesmessige og fysiske motstanden til disse utrolige dyrene. Men gjør hundene tilgi personer som har gjort vondt for dem? Det er viktig å forstå noen grunnleggende om hunder, deres følelser og måtene de lærer på. Hunder tilgir, men det kan ikke være den samme typen tilgivelse du vil gjenkjenne i det menneskelige følelsesmessige spekteret.

Image
Image

Hvilke hunder føler

Hunder føler følelser, men deres er litt mindre komplekse enn mennesker. Ifølge Discover Magazine, føles hunder på omtrent samme nivå som en pjokk, noe som betyr at de opplever grunnleggende følelser som frykt, lykke, nød og kjærlighet. De føler imidlertid ikke mer kompliserte, sammensatte følelser som er forankret i minne og / eller sosiale forhold som skam, skyld eller stolthet. Fordi hundene ikke har havn eller grudder, kan de ikke nødvendigvis "tilgi" i ordets sande forstand.

Hvordan hundene tenker

Hunder spiser ikke mye tid på å tenke på fortid eller fremtid. Det meste av hva en hund mener har å gjøre med det som skjer med dyret for øyeblikket. Selv om hunder kan utvikle en rutinemessig følelse og raskt vil oppdage mønstre i oppførselen, er det utover hundens tenkningskapasitet for å forutsi når du kommer hjem fra jobb eller tenker tilbake på den tiden du slår ham med en avis. De fleste av en hunds opplevelser eksisterer bare i øyeblikket - hundene bruker ikke mye tid på å reminisere.

Mønstergjenkjenning

Hva mange eiere feiler for komplekse følelser av hundens del er faktisk manifestasjonen av mønstergenkjenning. For eksempel, hvis hunden slår et glass av kaffebordet og umiddelbart ser skyldig ut, er det du ikke ser på hundens kroppsspråk, skyld. I stedet reagerer hunden på måten du vanligvis reagerer på og forutser en straff basert på tidligere ulykker. Hunder lærer alle slags mønstre; Din tyske hyrde, for eksempel, kan komme til å knytte deg til å sette på en lue med det å være tid til å gå ut og spille. Hvis du aldri har ropt på eller straffet en hund for en bestemt oppførsel, vil du sannsynligvis ikke se "skyld" kroppsspråk.

Finne tilgivelse

Måten hundene føler og tenker ender opp med å hjelpe dem i det lange løp. En hund kan ikke "tilgi" en forbrytende eier på den måten mennesker kan tenke på tilgivelse, men hunden vil også bare knytte den fornærmende oppførselen til den spesifikke omstendigheter som omgir misbrukeren. Dette er grunnen til at mange mishandlede dyr i huslyene er glade for å møte nye mennesker og reagere med glede ved å bli håndtert av mennesker - de husker ikke misbruk av deres tidligere eiere nok til å anta at ethvert menneske er fornærmende. Noen hunder kan og utvikler emosjonelle traumer, men i de fleste tilfeller glemmes dårlige erfaringer og erstattes med nyere, mer positive mønstre. Hunder tilgir, men ikke helt så mye som de glemmer.

Av Todd Bowerman

Web MD: Er hunden din følelsesmessig scarred? Cesar's Way: Vitenskapen om hundens følelser: Hva er bak hundens følelser? Oppdag Magazine: Hva tenker hunden din?

Anbefalt: