Logo no.sciencebiweekly.com

Canine Bordetella Vaccine Schedule

Canine Bordetella Vaccine Schedule
Canine Bordetella Vaccine Schedule

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Canine Bordetella Vaccine Schedule

Video: Canine Bordetella Vaccine Schedule
Video: Kreft som kan gjøre deg gal. Lipinsky kreft. 54 oppskrifter!! N1 i verden 2024, April
Anonim

Vaksiner er ment å forhindre sykdom og sykdom i hunden din, men effektene er ikke permanente. Din hund må motta boostere på en vanlig plan for å forbli beskyttet. Den anbefalte timeplanen for Bordetella-vaksinasjoner avhenger av om det er den første dosen eller en booster, hundens nivå av risiko og helse.

Image
Image

Kennel Hoste

Kennelhoste, formelt kjent som Bordetella bronchiseptica, er en bakteriell øvre luftveisinfeksjon som forårsaker en dyp, hackende hoste hos hunder og andre dyr. Den vanlige navnet kennelhoste refererer til det faktum at det ofte er spredt i kenneler, hvor nærliggende områder tillater bakteriene å passere enkelt fra hund til hund. Infeksjonen er vanligvis ubehagelig, men ikke livstruende hos raske hunder, men kan forvandle seg til lungebetennelse hos dyr med svake immunsystemer. Bordetella vaksine er forebyggende mot denne sykdommen. Det er ikke en av kjernevaksinene som administreres rutinemessig til valper og voksne hunder, som rabies, distemper, parvo og adenovirus vaksine. Det er imidlertid vanligvis krevd at hunden din bor på et boardinganlegg, groomer eller over natten på veterinærkontoret.

Initial Vaksinering

Hvis den første vaksinasjonen er intranasal eller sprøytet inn i nesen, er det bare nødvendig med en startdose. Hvis vaksinen injiseres, bør initialdosen følges opp med en annen på to til fire uker. Uansett administrasjonsmetode bør hunden din bli vaksinert minst en uke, men helst to uker før han møter mulig eksponering ved ombordstigning eller hendelse. Valper kan motta sin første Bordetella vaksinasjon ved 8 ukers alder.

boosters

Selv om den anbefalte tidsplanen for kjernevacciner som parvo, distemper og adenovirus har endret seg fra en booster en gang i året til en gang hvert tredje år, forblir anbefalinger for Bordetella det samme. Sunn hunder som går ombord eller besøker groomeren, av og til, bør få en Bordetella booster en gang per år. Hunder og valper med høy risiko for å oppdra sykdommen, bør få en booster hvert halvår. Hunder med høy risiko inkluderer de som ofte går på show og hendelser, bruker store mengder tid i en kennel eller hos en groomer eller har et svekket immunforsvar. Rådfør deg med veterinæren din for å finne ut om hunden din trenger en booster på en årlig eller toårig plan.

Spesielle hensyn

Hunder som har liten risiko for å oppdrive kennelhud, som de som normalt ikke er tatt til en groomer, ombordstigning, hundepark, dyrebutikk eller hundrelaterte hendelser, trenger ikke nødvendigvis å bli vaksinert mot den. Eller de må kanskje bare vaksineres før en slik hendelse og ikke regelmessig. Hvis hundens risiko er lav, diskuter fordelene og ulemperne med veterinæren din for å avgjøre om hunden din skal være på en vanlig tidsplan eller motta vaksinen bare etter behov.

Av Carlye Jones

Anbefalt: