Logo no.sciencebiweekly.com

Canine Distichiasis

Canine Distichiasis
Canine Distichiasis

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Canine Distichiasis

Video: Canine Distichiasis
Video: The Script - The Man Who Can’t Be Moved (Official Video) 2024, Kan
Anonim

Selv om hundens øyenvipper kanskje ikke slår deg som noe som potensielt kan føre til en sykdom, er det ikke helt sant. Distichiasis er en relativt typisk lidelse i hunden verden, og oppstår fra feil plassering av noen vipper. I denne situasjonen, velg øyevipper vises på dekseletes innsider.

Image
Image

Grunnleggende informasjon

Hvis du observerer små øyenvipper som dukker opp fra indre deler av kjæledyrets øyelokk, kan distichiasis være synderen. Disse ekstra piskene kan dukke opp på bunnen av øyelokket, det øvre øyelokket og noen ganger begge deler. Problemet med disse øyenvippene oppstår i deres potensial til å vedvare massevis mot en dårlig hunds øyne og utløse ubehagelig betennelse, sammen med andre symptomer. I motsetning til hunder er distichiasis sjeldne i feliner.

Tegn

Ikke alle hunder med distichiasis gjør nødvendigvis deres symptomer åpenbare. Husk at ulike faktorer kommer inn i spill for å bestemme intensiteten i problemet - tenk antall ekstra pisker, eller kanskje til og med tekstur. Noen symptomer som ofte er knyttet til distichiasis er øye rødhet, vannaktig utslipp, blinker ofte og holder øynene delvis stengt. Du kan til og med se at kjæledyret ditt hele tiden berører øyet ved hjelp av poten, eller prøver å massere øyet over tilfeldige gjenstander i hele husstanden.

Prone Canine Breeds

Flere hund raser er mer utsatt for distichiasis enn andre, noe som indikerer at tilstanden kan ha en genetisk komponent. Noen av hundene raser som er vanligvis påvirket av distichiasis er shih tzus, Lhasa apsos, amerikanske cocker spaniels, engelsk bulldogs og collies. Til tross for det er uorden en mulighet for enhver hund. Det har også en tendens til å være mer vanlig hos yngre individer.

Ledelse

Hvis du har noen grunn til å mistenke distichiasis i poochet ditt, ta din kjære til veterinæren så snart som mulig. Vets kan noen ganger bestemme tilstedeværelsen av tilstanden bare ved nøye å se på hundens øyne. Hvis hunden din har distikase og du ikke får ham veterinærpleie, kan det føre til problemer som hornhinnenesår. Korne sår, i sin tur, kan forårsake tap av syn. Noen vanlige veterinærstyringsløsninger for sykdommen er vanlige og hyppige plukkesessioner, permanent utvinning via elektrolyse og rutinemessig bruk av smøreformel for å minimere ubehag. Din veterinær kan ringe på hvilket ledelsesalternativ som passer best for kjæledyrets spesielle tilfelle.

Av Naomi Millburn

Anbefalt: