Logo no.sciencebiweekly.com

Bordoodle

Innholdsfortegnelse:

Bordoodle
Bordoodle

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Bordoodle

Video: Bordoodle
Video: All about the Border Collie Bernese Mountain Mix (Bordernese) | Is this mix-breed a family dog? 2024, April
Anonim
  • Høyde: 15-22 tommer
  • Vekt: 30-60 lb
  • Levetid: 12-15 år
  • Gruppe: ikke aktuelt
  • Passer best for: Singler, eldre og familier med barn og andre kjæledyr, bor i et hus eller en leilighet, med eller uten verft
  • temperament: Vennlig, hyggelig, sosial, kjærlig, lojal og beskyttende
  • Sammenlignbare raser: Border Collie, Poodle

Bordoodle Grunnleggende

The Bordoodle er en designer crossbreed fra USA.

stamtavle

Bordoodle er et kryss mellom en rasebred Border Collie og Poodle.

Bordoodles er kjærlig, intelligent og beskyttende.

Mat / kosthold

For å gi Bordoodle den ernæringen han trenger for å trives, hold deg i et høy kvalitet merkevare av hundemat. Du kan mate hunden din omtrent 2½ til 3 kopper tørr mat hver dag, men del dette beløpet i minst to måltider.
For å gi Bordoodle den ernæringen han trenger for å trives, hold deg i et høy kvalitet merkevare av hundemat. Du kan mate hunden din omtrent 2½ til 3 kopper tørr mat hver dag, men del dette beløpet i minst to måltider.

Du kan også mate hunden din med en artnærlig våt mat, men juster mengden tørr mat du mater hvis det er tilfellet, da du ikke vil at hunden din skal spise for mye mat og bli overvektig eller overvektig.

Opplæring

Fordi Bordoodles er så intelligente, er de en glede å jobbe med når det gjelder å trene dem. De vil ønske å lære, og de vil lære raskt. Bruk en fast men positiv tone, og bruk rikelig med ros og belønninger når du trener dette entusiastiske poochet.

Disse hundene ønsker å tilfredsstille sine eiere, så de er mer tilbøyelige til å adlyde kommandoer med færre gjentakelser. Dette er spesielt sant hvis du begynner å trene og sosialisere hunden din som starter i valpen.

Vekt

En mellomstor rase, Bordoodle veier mellom 30 og 60 pounds.

Temperament / Behavior

Bordoodle er en populær rase fordi den utviser de beste egenskapene til puddelen og Border Collie, som begge er fantastiske hunderaser. Disse hundene har en tendens til å ha vennlige, sosiale personligheter, og de vil sjelden vise aggresjon.

Bordoodles er også svært intelligente, lojale og beskyttende. De vil beskytte sin familie og være leare av fremmede til de vet at de er trygge og troverdige.

Hvis du har barn eller andre kjæledyr, kommer Bordoodle med sammen med dem, og disse hundene gir fantastiske lekekamerater for barn som vet hvordan de skal være forsiktige med dyr.

Vanlige helseproblemer

Fordi Bordoodle er en hybrid hunderavdeling, kan den være utsatt for helsemessige forhold som ofte påvirker sine foreldre raser. Det er imidlertid ingen garanti for at hunden din vil ende opp med noen av disse forholdene. Mange ganger er hybridhunder ganske sunne, takket være deres genetiske mangfold. I tillegg er det umulig å avgjøre hva en enkelt hunds helse vil være i løpet av livet.

Noen av de vanlige helseproblemer som er forbundet med Bordoodle foreldrasraser, er progressiv retinalatrofi, allergier, epilepsi og hip dysplasi.

Forventet levealder

Bordoodle har en gjennomsnittlig levetid på 12 til 15 år.

Treningskrav

Bordoodles krever bare moderate mengder aktivitet, og de kan være fornøyd med å underholde seg innendørs hvis du gir dem leker. Planlegger bare 30 minutters aktivitet og trening for hunden din hver dag vil være tilstrekkelig.

Disse hundene er gode kamper for eiere som er opptatt eller jobber sent timer. Men de trenger å gå en tur eller jogge for å få trening utenfor. Og hvis du har en trygg, lukket bakgård, kan du la Bordoodle løpe rundt og spille når været er passende.

Bordoodle gjør en fantastisk lekeklubb for barn som vet hvordan de skal være forsiktige med dyr.

Anerkjente klubber

Bordoodle er ikke anerkjent av American Kennel Club, da det anses å være en hybrid rase. Imidlertid er denne rasen anerkjent av American Canine Hybrid Club (ACHC), Designer Breed Registry (DBR), Designer Dogs Kennel Club (DDKC), Dog Registry of America, Inc. (DRA) og International Designer Canine Register (IDCR).

Frakk

Bordoodle har en myk, bølget og lang jakke, men grooming krav er lave til moderate fordi det ikke kaster mye i det hele tatt.

Selv om Border Collie ikke betraktes som en hypoallergen ras, er puddelen, så en Bordoodle vil ha et lavt skjulende kappe som regnes som hypoallergisk.

Du bør børste hundens kappe en eller to ganger i uken for å holde den myk og glatt. Bading hunden din vil bare være nødvendig når han blir skitten.

valper

Fordi Bordoodle er en mellomstor hund, vil valpene være små og vil kreve omsorg og en mild berøring for å sikre at de ikke blir skadet. Hvis din Bordoodle-valp skal være rundt barna dine, sørg for at de vet hvordan du skal håndtere valpen riktig.

Bordoodle valper bør sosialiseres riktig slik at de vil komme sammen med voksne, barn og andre kjæledyr. Trene valpen din så snart som mulig, vil også sørge for at han lærer husets regler, så vel som hvordan man går i bånd.

Fotokreditt: Rsguy / Flickr; Jarib G. / Bigstock