Logo no.sciencebiweekly.com

Min hund trekker båndet når han ser andre hunder

Min hund trekker båndet når han ser andre hunder
Min hund trekker båndet når han ser andre hunder

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Min hund trekker båndet når han ser andre hunder

Video: Min hund trekker båndet når han ser andre hunder
Video: Мгновенный сон через 3 минут под звуки метели и ветра в уютном зимнем домике 2024, April
Anonim

Hvis Rover forvandler seg til en wild bronco ved blikket av en annen hund, må du prøve ditt beste for å holde fast eller du kan bli trukket for livet ditt. Oppførselen til å trekke og hoppe når du nærmer deg andre hunder er ikke uvanlig, så vær sikker på at du ikke er alene. Å forstå dynamikken til det som kan foregå i hundens hjerne, kan bidra til å gjøre problemet mer håndterbart.

Image
Image

Avstandsreduserende oppførsel

En av de vanligste årsakene til at reaktive Rovers engasjerer seg i å trekke og hoppe atferd er barriere frustrasjon. Disse gutta er simpelthen så ivrige etter å redusere avstanden og samhandle med den nærliggende hunden at de ikke kan inneholde seg selv, og når de innser at de er leashed og ikke kan samhandle, eksploderer de i en trekkende og hoppende frenesi. Denne oppførselen kan være frustrerende for å håndtere og kan betydelig sette seg på kvaliteten på turene dine.

Avstandsøkende oppførsel

Noen hunder har mindre minnelige intensjoner og kan trekke og hoppe for å skremme andre nærliggende hunder og øke avstanden. Selv om disse hundene kan handle på frykt, er deres oppførsel ofte bare en bløff bare for å få seg til å se stor og truende. Hver gang den andre hunden forlater, tror disse hundene at deres lungedrag er det som sendte ham bort, så atferden forsterker og fortsetter over tid. Snart oppretter et adferdsmønster og blir stadig vanskeligere å utrydde.

Andre årsaker

Noen ganger trekker og hopper mot nærmer seg hundene, utløses bare av mangel på god oppførsel eller overdreven pent opp energi. Unge valper kan bli overexcited ved synet av en nærliggende hund og kan ikke inneholde sin iver for å møte, hilse og leke. Noen hunder finner at hopping gir dem mer kraft til å trekke seg frem og få bare noen få ekstra inches med snor slik at de kan komme nærmere den nærliggende hunden. Uansett årsak, kan det være lurt å finne løsninger på dette problemet.

Bedre kontroll

Den type utstyr du bruker kan bidra til å gjøre en forskjell i trekk- og hoppeadferd. En enkel spennekrage kan ikke virke, spesielt hvis du går en kraftig 80 pund hund. Choke krager og tannkrager vil bare gjøre problemer verre, siden de forårsaker smerte og øker sjansene for aggresjon, ifølge sertifisert, anvendt dyre-behaviorist Kathy Sdao. No-pull seler og hodeskruer festet til et lær eller stoff 4- til 6 fot lang bånd kan være et bedre valg. På grunn av sikkerhetsproblemer, unngår inntrekkbare bånd.

Behavior Modification Tips

Ingen treningsverktøy skal brukes som erstatning for trening. Hvis hunden din trekker og hopper, må du investere litt tid i å trene alternative oppføringer. Øv deg å gå hunden din på avstand fra andre hunder der han er bedre under kontroll. Så snart han oppdager en annen hund, matfør høyverdige godbiter til den andre hunden er ute av syne. Med mye øvelse og repetisjon bør hunden din se på deg i forventning om godbit snarere enn å trekke og hoppe, og kan også være endelig i stand til å svare på din kø for å sitte eller hælen.

Av Adrienne Farricelli

Kathy Sdao: Leash Aggression in Dogs Rask og skitten tips: Hvordan få hunden til å slutte å bjeffe og lunge på bånd

Anbefalt: