Logo no.sciencebiweekly.com

Når skal jeg introdusere min valp til andre hunder?

Når skal jeg introdusere min valp til andre hunder?
Når skal jeg introdusere min valp til andre hunder?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Når skal jeg introdusere min valp til andre hunder?

Video: Når skal jeg introdusere min valp til andre hunder?
Video: METABOLISM and STARVATION. CALORIES a MYTH? 2024, April
Anonim

Måten en hund samhandler med andre hunder er et viktig aspekt av sin helse og lykke. Sosialisering bør starte så tidlig som mulig for å hjelpe en valp lære å håndtere forskjellige situasjoner der andre hunder er til stede.

Image
Image

Imprinting Stage

Mellom 8 og 12 uker, går valper gjennom et fryktrykkende stadium som kan diktere mange av sine lærte atferd i voksen alder. Det er i løpet av denne tiden at sosialisering er viktigst. Valper er naturlig nysgjerrige skapninger, og mens de kan ha frykt for større, eldre hunder, er de vanligvis ivrige etter å lære av og leke med dem.

Sosialisering Grunnleggende

Når du sosialiserer valpen din med andre hunder, er det ikke alltid så enkelt å ta ham til hundeparken og bare la ham gjøre sin ting. Ikke alle andre hunder er tolerante for valper, og ikke alle andre hunder er sunne. Når du sosialiserer valpen din, kan du introdusere ham til hunder som du kjenner først, for eksempel følgesvennene til venner og familie. La valpen ligge ned på bakken og stå med føttene litt fra hverandre for å tilby et tilfluktssted hvis valpen blir redd. Ikke lind valpen din hvis han virker skremt eller forsiktig, du vil bare oppfordre ham til å være redd. Registrering av valpen i lydighetsklassen er også nyttig for sosialisering - for ikke å nevne at det kan hjelpe nervene dine til å ha opplevd hjelp i opplæringsavdelingen!

Hvorfor det er viktig

Av natur er hunder sosiale skapninger som trives i et miljø med andre hunder og / eller mennesker. Når du sosialiserer valpen din med andre hunder, vil din pooch lære nye ting og atferd. På grunn av dette er det viktig at valper blir introdusert til hunder med god oppførsel og temperament. Et godt sosialisert pooch vil leve et lykkeligere liv - og det vil gjøre forholdet ditt med valpen mer givende.

Sosialiserende eldre hunder

Det er ikke uvanlig å ha situasjoner der du trenger å jobbe på de sosiale ferdighetene til en eldre pooch. Mens det er mye vanskeligere å sosialisere en eldre hund enn en yngre, kan den fortsatt gjøres med tålmodighet og flid. Når en hund har modnet, har han lært mange oppføringer som ikke er lett slettet. Få hjelp av en erfaren behaviorist til å hjelpe deg med en eldre, usosialisert pooch.

Av Jasey Kelly

Anbefalt: