Logo no.sciencebiweekly.com

Shih-Tzus og beslag

Shih-Tzus og beslag
Shih-Tzus og beslag

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Shih-Tzus og beslag

Video: Shih-Tzus og beslag
Video: Rotavirus 2024, April
Anonim

Shih tzus er små, hardhunder som har en løve mane og personlighet. Disse lyse, uttrykksfulle hundene er vennlige og hengiven til familier og barn, og er populære husdyr. Hundene kommer med noen begrensninger, likevel, som et behov for konsekvent grooming og noen vanlige helsemessige hensyn, inkludert anfall.

Shih Tzu Grunnleggende
Shih Tzu Grunnleggende

Shih tzus stammer fra Lhasa apsos og ble opprinnelig oppdrettet i Kina som lapdogs. Disse hundene var så begunstiget av folk der da ingen eksport ble tillatt før 1930. Shih tzus står opp til 11 tommer høye, med langt, flytende hår som kan være brun, rød, svart eller hvit.

Helsehensyn

En shih tzu foldede ører og flatt ansikt gir en tendens til øre-, øye- og respiratoriske vanskeligheter. Hundene er utsatt for vektøkning og lider hvis de ikke blir ofte badet og preparert. De er også genetisk tilbøyelige til å bli epileptiske.

beslag

Beslag i en shih tzu kan skyldes en rekke faktorer. De er imidlertid vanligvis produktet av epilepsien som shih tzus er utsatt for. Epileptiske anfall er noen ganger milde, og påvirker bare en del av hundens kropp og går fort. Andre anfall er forstyrrende og dramatisk, og kan inkludere hunden som faller ned, drar og mister bevisstheten.

epilepsi

Epilepsi er forårsaket av elektrisk misfiring i en shih tzu hjerne. Hjernens neuroner skyter av for mange "flytte" signaler, noe som fører til å gripe muskler. Epilepsi regnes som arvelig i de fleste tilfeller, selv om det også kan være forårsaket av toksiner eller svulster.

behandlinger

Ifølge My Dog Breed-nettstedet er epilepsi behandlingsbar, men ikke herdbar. Shih tzus som har epilepsi og de resulterende anfallene blir satt på livslang plan for ledelsen. Anti-seizure medisiner forsøker å kontrollere styrken og frekvensen av anfall, mens eiere lærer å gjenkjenne og håndtere anfall når de kommer sammen.

Av Carrie Terry

Anbefalt: