Logo no.sciencebiweekly.com

Har kullstørrelse påvirker valpestørrelsen?

Har kullstørrelse påvirker valpestørrelsen?
Har kullstørrelse påvirker valpestørrelsen?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Har kullstørrelse påvirker valpestørrelsen?

Video: Har kullstørrelse påvirker valpestørrelsen?
Video: Could Science Slow Down Aging In Dogs and Humans? 2024, April
Anonim

Hundestøtestørrelser varierer fra en valp til mer enn et dusin nyfødte. Det registrerte største kullet hadde 24. Mens kullstørrelsen kan påvirke mange aspekter ved hengende og hevende valper, påvirker det ikke faktisk størrelsen på de enkelte valpene. Foreldrenes gener, valpenes rase og mors helse og ernæring bestemmer valpens størrelse ved fødselen.

Image
Image

Big Dogs Equal Big Litters & Puppy

Ifølge den amerikanske kennelklubben er en av de største faktorene i kullstørrelse rase. Småhunder, som Chihuahuas, har ikke plass i kroppen for store kull, derfor har de en tendens til å produsere bare to til fire valper per graviditet. Store hunder, for eksempel store danskere, har vanligvis større kull, 10 til 12 valper er vanlige. Rasetype påvirker også størrelsen på nyfødte. Småhvalper er vanligvis flere inches mindre enn storhvalper, uavhengig av antall hunder i søppel.

Små valper og mors helse

Uvanlig små valper er ikke et resultat av store kuller. I stedet kan deres størrelse vanligvis spores tilbake til helsen og ernæringen til moderhunden før og under hennes graviditet. Fordi de ufødte valpene deler ernæringen hun tar inn fra maten, trenger hun et rikelig kosthold for å gi næring til valpene. Uten tilstrekkelig mat, vil valpene ikke nå riktig størrelse og kan lide helseproblemer. Ifølge veterinær Kathleen Hefner, som skriver for American Kennel Club, er de fleste valper som dør kort tid etter fødselen trolig født av underernærte mødre.

Problemer med kullstørrelse

Selv om kullstørrelsen ikke påvirker valpestørrelsen, kan store kuller forårsake problemer for moderhunden og hennes nye babyer. Hvis moderens livmor forsøker å bære flere valper enn hun kan håndtere fysisk, kan livet hennes og valpene bli truet. Også store kuller har en tendens til å produsere flere dødfødte valper og runter. Med så mange nyfødte valper som strider mot ernæring, får de i midten av livmoren ofte ikke tilstrekkelig næring, noe som kan føre til at de blir født små eller til å dø. Stor Pyrenees oppdretter Catherine de la Cruz advarer om at store søppel kan utløse tidligere enn forventet hvelping, noe som kan være et problem for valpenees uforberedte menneskelige besteforeldre.

Forutsi kullstørrelse

Mens det er vanskelig å forutsi størrelsen på en forventet mors søppel, er det noen andre faktorer som bidrar til det. Forskning viser at eldre mor hunder har mindre søppel enn yngre hundermødre. Også, hunder som hadde sitt første kull i en eldre alder, vil ha mindre kull. Mors vekt kan være en faktor. Overvektige hunder har en tendens til å ha mindre søppel enn friske hunder. Imidlertid kan en gravid mor oppleve et stort kull i forhold til det normale innen rasen. En veterinær kan gjøre en ultralyd for å estimere kullstørrelsen, slik at husstanden kan forberede seg tilstrekkelig for nyankomne.

Av Amy Jørgensen

Anbefalt: