Logo no.sciencebiweekly.com

Slik beskytter du kjæledyr fra bilmotorvæsker

Innholdsfortegnelse:

Slik beskytter du kjæledyr fra bilmotorvæsker
Slik beskytter du kjæledyr fra bilmotorvæsker

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Slik beskytter du kjæledyr fra bilmotorvæsker

Video: Slik beskytter du kjæledyr fra bilmotorvæsker
Video: Spurv: Derfor stirrer hunden på dig, når den skider 2024, April
Anonim

Enten du endrer din egen olje eller bare legger til mer vindusviskervæske, er det viktig å vite at bilvannene du har å gjøre med, kan være skadelig for hunder og katter. Utilsiktet inntak av eller kontakt med noen av disse kjemikaliene kan føre til smertefulle bivirkninger og til og med dødelig forgiftning, så det er viktig å forhindre eksponering. Din første regel i garasjen: ikke la kjæledyr få tilgang til mekaniske væsker (blant mange andre kjemikalier som holdes i garasjen). Videre, kjenn symptomene! Å anerkjenne skiltene som kan oppstå ved forgiftning, er en viktig del av å være ansvarlig kjæledyrforelder.

kreditt: IG_Royal / iStock / GettyImages
kreditt: IG_Royal / iStock / GettyImages

Hva er symptomene på fremmed væskeforgiftning?

Antifreeze er den vanligste bilvæsken som kjæledyr regelmessig vil bli utsatt for, eller til og med innta. De kan finne det lekker på et garasje gulv og slikke opp, eller i en toalettskål om vinteren for å hindre at rørene fryser. Dessverre er det alvorlig: Antifreeze forgiftning kan forårsake multisystem organsvikt og føre til døden hvis den ikke blir anerkjent og behandlet tidlig. Symptomer på forgiftning fra noe væske vil likevel være lik. Disse inkluderer:

  • "Drunken" oppførsel eller wobbly bevegelser
  • Oppkast
  • Diaré
  • Økt hjertefrekvens
  • Kramper, kramper og rystelser
  • Fainting ComaExcessive vannlating

Diagnose og behandling

Hvis du er positiv, kjæledyret ditt har inntatt en gift, ring på kjæledyret Hotline på (800) 213-6680. De vil fortelle deg om du burde (og hvordan) forårsake nødoppkast i kjæledyret ditt. De vil også hjelpe deg med å sørge for at kjæledyret ditt er stabilt til du kan komme inn på et akutte veterinærhospital.

Din veterinær vil kreve kjæledyrets detaljerte medisinske historie, inkludert en bakgrunn av alt ditt kjæledyr har kommet i kontakt med den dagen. Veterinæren kan indusere oppkast eller administrere trekull (eller gift motgift), samt kjøre fullblodsarbeid, en urinalyse og avføring prøve om mulig. Forventer intensiv omsorg for å forebygge nyresvikt og mulig sykehusinnleggelse.

kreditt: Cuteness
kreditt: Cuteness

For symptomer med en plutselig utbrudd, som anfall, ring til Hjelpepleiehjelpen eller din lokale beredskapsveiledning og gi aldri kjæledyrmedisinene uten først å konsultere en veterinær eller sertifisert hurtiglinje. Det er helt avgjørende å se veterinæren hvis du tror at kjæledyret ditt har blitt forgiftet.

Hva koster veterinær omsorg for forgiftning?

Den totale diagnosen og behandlingskostnadene for antifreeze (eller annen væske) forgiftning løper i gjennomsnitt på $ 500. Husdyrforsikring kan dekke opptil 90 prosent av denne regningen, avhengig av hvilken type plan du har, og hvis du er forbi den vanlige ventetiden.

Slik forhindrer du fremmed væskeforgiftning.

Den enkleste og viktigste delen for å unngå forgiftning av kjæledyret ditt er å bare holde væsker ut av potens rekkevidde. Oppbevar frostvæske i et skap eller høy hylle, sikkert lukket i en beholder for å hindre nysgjerrige kattunge og hvalpe som har gått til steder der de ikke burde være. Når du tar ut disse væskene, sørg for at det ikke er noen dyr rundt og ryd opp eventuelle utslipp eller lekkasjer.

kreditt: MarkD800 / iStock / GettyImages
kreditt: MarkD800 / iStock / GettyImages

Hvis du bruker frostvæske i toalettboller, bruk barnelåser for å holde toalettet ned, eller sørg for at dørene er alltid godt lukket. Gi alltid kjæledyret ditt med en bolle med ferskvann for å unngå at de søker en drink på toalettet! Hold alltid øye med kjæledyret ditt for mistenkelig eller uvanlig oppførsel som varer lenger enn 48 timer.

Innhold levert av Healthy Paws Pet Insurance. Healthy Paws er et av de ledende leverandørene av kjæledyrforsikringsprogrammer i USA for hunder og katter, og er rangert som nr. 1 av kunder på ledende nettsider. Klikk her for å få opptil 10 prosent av Sunn Paws kjæledyrsforsikring!

Anbefalt: