Logo no.sciencebiweekly.com

Hva er forskjellen mellom en Kaninchen og en miniatyrdeskshund?

Innholdsfortegnelse:

Hva er forskjellen mellom en Kaninchen og en miniatyrdeskshund?
Hva er forskjellen mellom en Kaninchen og en miniatyrdeskshund?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hva er forskjellen mellom en Kaninchen og en miniatyrdeskshund?

Video: Hva er forskjellen mellom en Kaninchen og en miniatyrdeskshund?
Video: Your Hard Drive Could be DYING. Here's How to Check! 2024, April
Anonim

Dachshund er en populær jakthund, kjæledyr og showhund som er preget av en veldig lang kropp og korte, stubbe ben. Navnet "Dachshund" er av tysk opprinnelse og betyr "badgerhund". I tillegg til standarddachshunden kommer rasen også i miniatyr og kaninchen størrelser. Kaninchen er ikke anerkjent av alle kennelklubber.

Image
Image

Historie

Dachshunden ble opprinnelig oppdrettet som en jakthund. Den lange, brune kroppen gjorde det veldig bra å gå ned i gravene av dugger og annet byttedyr og spyle dem ut. Miniatyrdachshunden og kaninchen ble avlet for å spesialisere seg på jakt småby som kaniner. Faktisk kan navnet "kaninchen" bokstavelig talt være det tyske ordet for kanin, og rasen er ofte referert til på engelsk som "kaningraven".

forskjeller

Fédération Cynologique Internationale (World Canine Federation) skiller mellom miniatyrdachshund og kaninchen basert på to målinger tatt når hundene er 15 måneder gamle: brystbredde og vekt.

Målinger

I henhold til World Canine Federation-standarden kan miniatyrdachshundene veie opp til 4 kg (ca. 8,8 lbs) og ha en brystmåling på mellom 30 og 35 cm (11,8 og 13,8 tommer). Den mannlige kaninchen kan veie opp til 3,5 kg og den kvinnelige 3 kg (6,6 lbs). Kaninchens må ha en brystmåling på 30 cm (11,8 tommer) eller mindre.

Amerika og U.K.

Mens de 83 landene i Verdenshunderfagforeningen skiller dachshunds i tre klasser (standard, miniatyr og kaninchen), kaninchen ikke anerkjennes av American Kennel Club eller klubber i Storbritannia. Klubber i disse landene gjenkjenner kun den større standardgraven, som den definerer som hunder som veier mellom 16 og 32 kg, og miniatyrgraven, som den definerer som en gravhund som veier mindre enn 11 kg.

Anbefalt: