Logo no.sciencebiweekly.com

Forskjell mellom vesttysk og østtyske gjeterhund

Innholdsfortegnelse:

Forskjell mellom vesttysk og østtyske gjeterhund
Forskjell mellom vesttysk og østtyske gjeterhund

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Forskjell mellom vesttysk og østtyske gjeterhund

Video: Forskjell mellom vesttysk og østtyske gjeterhund
Video: Shawn Mendes - Stitches (Official Music Video) 2024, April
Anonim

Østtysk hyrder og vesttysk hyrder representerer to typer blant mange typer tysk shepherd hunderavlen (også kalt Elsass). Den østlige og vesttyske hyrdforskjellen har blitt påvirket av forholdene i hjemlandet mens landet forblir delt.

Image
Image

Øst- og Vest-divisjonen

Øst- og vestdelingen i tysk Shepherd-linjer skjedde på grunn av Tysklands deling etter andre verdenskrig. Mange av forskjellene mellom disse to linjene av rasen oppstod på grunn av forhold i deres respektive land. Vesttysk linjer har svært uttalt forskjeller mellom hundene oppdrettet for show og de avlet for arbeid, selv om showlinjene har mer popularitet. Noen av de østtyske hyrdene ble avlet for aggresjon, for å angripe folk som forsøkte å krysse veggen ut av Øst-Tyskland; andre ble avlet for herding, show eller som kjæledyr.

Østtysk Shepherd

Østtysk hyrdehunder, også kalt DDR tyske hyrder (Deutshe Demokratishe Republik), har en tendens til å ha mørk pigmentering, et stort, blokkete hode, stor beinstruktur og en magert bygge. Ryggene deres skråner ikke som de tyske hyrdernes internasjonale showlinjer, men har et rett utseende. Østtysk hyrder ble avlet mer for deres arbeidsevne og har få problemer med medisinske problemer som hip dysplasi. De har høye energinivåer og trenger tilstrekkelig aktivitet (arbeid) for å holde dem sunne.

Vesttysk Shepherd

Vesttysk Shepherds har en klar oppdeling mellom show og arbeidslinjer. Vis linjer har blitt oppdrettet primært for deres fysiske utseende, og har ikke modet og sterke arbeidsinstinkter til sine arbeidsmessige kolleger. Utstillingslinjene har mest representasjon utenfor Tyskland, og høy popularitet i Tyskland. For mange refererer tittelen vesttyske hyrde til tyske utstillingslinjer, mens østtysk hyrde refererer til arbeidslinjer. De vesttyske hyrder har en mer skråstilt kropp enn den østtyske hyrden, men ikke like mye skråning som amerikanske tyske hyrder. De beholder et høyt energinivå, så krever mye trening.

Andre typer tysk gjeter

Amerikanske tyske hyrder representerer de fleste tyske hyrderes internasjonale showlinjer og har en veldig skrå bak og skarp vinkel i bakkvartene. De amerikanske linjene har en tendens til å være lengre og slankere enn begge typer tyske linjer. Britiske tyske hyrder har store bein og en lang, rett kropp. Både britiske og amerikanske linjer har roligere temperament og lavere energibehov enn de tyske linjene. De tsjekkiske tyske hyrdelinjene har mange likheter med de østtyske linjene, og noen anser dem for samme type tysk hyrde. Andre mindre kjente tyske hyrder er de hvite tyske hyrderne (ikke albino) og langhårede tyske hyrder.

Kombinere linjene

Mens noen oppdrettere kan skryte av ren vest, øst eller annen type tysk shepherdlinje, kombinerer mange oppdrettere de forskjellige typene tyske gjeter for å få de beste egenskapene til alle linjene. En felles kombinasjon forsøker å kombinere den lave forekomsten av hoftedysplasi og sterke arbeidsinstinkter av den østtyske hyrden med de raffinerte fysiske egenskapene til tysk shepherd show linjer.

Anbefalt: