Logo no.sciencebiweekly.com

Hundens livssykluser

Innholdsfortegnelse:

Hundens livssykluser
Hundens livssykluser

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hundens livssykluser

Video: Hundens livssykluser
Video: Life In A Day 2010 Film 2024, April
Anonim

Som mennesker går hundene gjennom livssykluser. En full livssyklus for en hund inkluderer puppy, pubertet eller ungdom, modenhet eller voksen alder og senior status. Siden hundens kropp og personlighet utvikler seg og endres gjennom årene, må du tilpasse seg med ham. Det betyr å holde tritt med ham når hans helse, trening og kostholdskrav endres over tid.

En valpes ernæringsmessige behov er mer intense enn en voksenes krav. kreditt: WilleeCole / iStock / Getty Images
En valpes ernæringsmessige behov er mer intense enn en voksenes krav. kreditt: WilleeCole / iStock / Getty Images

Puppyhood: Opptil 6 måneder

Valpskapetiden til hundens liv er en velsignelse og en forbannelse. Han kan aldri være kortere enn han er på dette tidspunktet, noe som trolig er en god ting fordi det er en intens tid. Han vokser raskt og kommer inn i alt i løpet av de første seks månedene, og tar opp gode og dårlige vaner. Dette er en ideell tid til å begynne å trene valpen din, og hjelpe ham til å lære hva som er akseptabelt - og uakseptabelt - så vel som riktig toalettopplæring. I tillegg utvikler han livslang sosiale ferdigheter.

Fordi han vokser raskt, bør han spise en kvalitet valpemat, formulert for sin rase størrelse, og bli kjent med veterinæren hans. Ved slutten av hans første seks måneder bør han bli vaksinert og på eventuelle parasittforebyggende midler som er nødvendige for sin levende situasjon. I tillegg er det på tide å begynne å vurdere om han eller hun vil bli neutralisert.

Ungdom: 6 til 18 måneder

Ja, hundene går gjennom pubertet også, og som menneskelig ungdom, er det ikke alt pent. Opptil ca 18 måneder vokser mange hunder fortsatt, selv om mindre raser kan komme videre fremover på vekstkurven enn store eller store raser. Rundt et år kan veterinæren anbefale at hunden din bytter til voksen hundemat, avhengig av hundens rase. Med mindre du er en gigantisk rasehund, er sjansen din at hunden din er seksuelt moden på dette tidspunktet, og det betyr at du kan bli overrasket med valper hvis du ikke er forsiktig. Hvis du planlegger å dyrke hunden din, kan det hende du vil gjøre det før han blir eldre for å redusere risikoen for uplanlagt graviditet.

Det kan være mye plagsom oppførsel under ungdomsårene, inkludert ødeleggende tygge og litt aggressiv eller utfordrende atferd. Fortsett med konsekvent, fast og positiv opplæring hjelper deg med å få både gjennom denne tiden. God trening vil kanalisere hundens energi på en positiv måte, og nøytralisering kan bidra til å oppveie noen hormonal atferd, som roaming og markering. Hvis hunden din har god helse, kan han gjøre med årlige veterinærbesøk etter sin første bursdag.

Voksen alder: 18 måneder opptil 10 år

Når hunden din er en voksen, bør han trent - selv om han kanskje utfordrer deg av og til - og avgjort til en rutine med deg. Hans årlige veterinærbesøk vil omfatte vaksinasjoner, fekale kontroller for parasitter og annen kontroll av parasittkontroll. Når han nærmer seg middelalder, vil han nok være litt mindre energisk og ikke like ivrig etter å gå på en tur eller lang tur med deg. Avhengig av hans medisinske historie og rase, kan veterinæren anbefale årlig blodarbeid og urinprøver for å skjerme for organs helse.

En hunds tid i hans primeår avhenger av rasen hans. Voksenopplevelsen for en stor rasehund, som en stor dansker, er en mye kortere periode enn en Chihuahua, som kan leve opptil tre ganger så lenge som den gigantiske rasevenderen.

Pensjonister

I motsetning til mennesker som ser frem til et magisk tall for pensjonsalderen, er det forskjellig for hunder. Fordi det er så mye variasjon i modningsgraden mellom raser, er det lurt å se etter tegn på alderdom i stedet for å feste et tall. En eldre hund kan oppleve smerter og smerter, noe som forårsaker vanskeligheter med å komme opp eller ned og gjøre ham mer motvillig til å trene. Etter hvert som organer begynner å forverres, ser du effektene som en hund drikker og spiser mer eller mindre enn normalt. Hørselstap og overskyet øyne er også vanlig blant eldre hunder. Veterinæren vil sannsynligvis ønske å kjøre senior labarbeid på hunden din for å sjekke sin orgelfunksjon, og halvårlige veterinærbesøk kan være rutine.

Anbefalt: