Logo no.sciencebiweekly.com

Valpernes sovende vaner

Valpernes sovende vaner
Valpernes sovende vaner

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Valpernes sovende vaner

Video: Valpernes sovende vaner
Video: Мичиганский оборотень. Ужас, который не должен был стать правдой 2024, April
Anonim

Valper sprender ofte med energi og liv, og med det kan uforutsigbarhet komme en uregelmessig søvnplan. Generelt trenger valper mer søvn enn fullvokst hunder, spesielt på grunn av mengden hjerneutvikling som oppstår under søvnen. Som ungdommen din alder, bør du utvikle vanlige rutiner for hans sovevaner, da strukturen vil hjelpe deg med å trene ham i andre henseender.

Image
Image

Conking Out

Valpens søvnmønster kan variere vilt, avhengig av rase, størrelse og aktivitetsnivå. Jo yngre valpen, desto mer uforutsigbar er søvnplanen sannsynlig å være. En veldefinert søvnplan kommer med både alder og trening. Som en valp er han ansvarlig for å ta kattlignende lur som er uforutsigbare i lengde og frekvens. Ikke vær redd, så hvis valpen din ser ut til å sovne på hatten. Når en valp sover, utvikler sin hjerne og modnes, så la han gå på snoozing.

Et soveplass

Valper kan være motvillige til å sove når de trenger, spesielt de nysgjerrige. De kan være ivrige etter å utforske, eller for enamored med alle severdigheter, lyder og lukter av verden rundt dem. Som det er tilfelle, er det nyttig å etablere en rolig, litt bortgjemt plass hvor valpen din kan sovne. En valp som ikke har hatt en lur om noen timer og begynner å misforstå, kan være skarp eller irritabel, og trenger ikke å sovne av seg selv - legger han i en kasse, for eksempel, kan bidra til å motivere ham til å bosette seg nede og ta en pause.

Timer og aktivitet

Det er ingen harde og raske retningslinjer for hvor mye søvn en valp skal få, men det er generelt litt mer enn en fullvoksen hund. For eksempel vil en voksen hund som sover 12-16 timer hver dag sannsynligvis sove nærmere 15 eller 20 timer per dag som en 12-uke gammel valp. Mens rase, alder og størrelse er alle innflytelsesrike faktorer, så er aktivitet. Valper har brister av høy energi og trenger stimulering, men de er også utsatt for overeksponering og motvilje mot lur - ikke bli overrasket om han trenger en nedkjølingsperiode etter en lang spasertur.

Endring med alder

Når valpen blir eldre, vil søvnvanene forandre seg - og du bør ha en hånd i den. Hunder trenger struktur og rutine i deres liv, og en velutviklet daglig tidsplan gjør livet ditt og din hunds liv lettere. For eksempel, få hunden din til å sove om natten når du gjør, heller enn snoozing gjennom dagen. Få ham rikelig med daglig mosjon og gå på tur, helst rundt samme tid hver dag. Å bygge en tidsplan styrker gode treningsvaner.

Av Tom Ryan

referanser: AAHA sunt kjæledyr: Puppy Sleep Krav The Kennel Club: Puppy Environment Eagle Valley Humane Society: Har hunden din eller valp en Nap?

Anbefalt: