Logo no.sciencebiweekly.com

Å heve valper til å være servicehund: Grunnleggende

Å heve valper til å være servicehund: Grunnleggende
Å heve valper til å være servicehund: Grunnleggende

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Å heve valper til å være servicehund: Grunnleggende

Video: Å heve valper til å være servicehund: Grunnleggende
Video: Автомобильный кемпинг на морозе с собакой - палатка на крыше 2024, April
Anonim

Når du hevder en valp for å være en servicehund, sikrer du at valpen vokser opp forberedt på plikt. I mange år har valper blitt oppvokst som servicehunder for blinde. Men i dag blir hvalpe hevet for å hjelpe døve, skadde militære veteraner, barn med autisme og mennesker med funksjonshemming av alle slag, i henhold til American Disabilities Act. Å heve en servicehund krever at du spenderer tid på å sosialisere og trene hunden i de første 12 til 18 månedene av livet. Organisasjonskravene varierer, men målet er alltid å hente en valp som kan gi en høyere livskvalitet til sin funksjonshemmede eier.

Image
Image

Viktig: Ikke alle hunder har temperament eller disposisjon for å være tjeneste dyr. Noen hvalpe er utsatt for atferd som er for aggressive eller for undergivende, og de har kanskje ikke den rette personligheten til å tjene. Søk råd fra servicehundorganisasjonen om hvordan du endrer disse atferdene før de blir innblandet.

Miljø

Opprett et sikkert miljø for valpen din. En inngjerdet hage, penn eller kennel er nødvendig for å holde valpen trygg og ut av gaten. Hold planter eller matvarer som kan være giftige for hunder utenfor rekkevidde. Plukk opp små leker, blyanter eller andre gjenstander på gulvet som din hund kan feire for en godbit. Flytt ledningene utenfor rekkevidde. Overvåk valpen din utendørs dersom du har et åpent basseng eller bor i nærheten av vann.

Crate Training

Trene valpen til å sove i en kasse. Kast et bein i kassen og inviter valpen til å følge. Legg kassen i nærheten av sengen din om natten de første ukene til valpen blir vant til å sove i den. Gjør kassen behagelig så valpen bruker den som en hule. Ikke bruk kassen for straff.

Etikette

Oppgi valpen din i hundens etikett. Manerer av en tjenestehund må være upåklagelig og forventningene til tjeneste dyr er forskjellige enn for hunder som bare er kjæledyr. Ikke la valpen hoppe på folk eller oppe på møblene. Ikke la hunden din spise mat eller spise fra din hånd. Ikke la han bjeffe hos fremmede, løpe gjennom huset eller snuse sitt miljø, andre hunder eller folk mens han jobber. Lær spill som skjul og slett, men spill ikke henting som det oppfordrer jakteradferd.

Grunnleggende kommandoer

Lær valpens grunnleggende kommandoer, for eksempel kom, sitte, bo og nede. Han burde være i stand til å hæl og gå rolig i et snev uten å trekke. En hodestang, som passer over nesen og hodet, kan være nyttig i trening av valper til hæl. Søk etter en lokal lydighetsklasse hvis du trenger støtte. Noen tjenesteorganisasjoner vil kreve at du deltar i en sponset lydighetsklasse og deltar på faste møter.

sosialisering

Sosialiser valpen din ved å introdusere ham til alle typer mennesker og miljøer. Servicehundene må være komfortable og rolige både hjemme og ute i det offentlige. Sett servicekjolen på ham før hver utflukt. Ta valpen til en skole, parken, favorittrestauranten, kjøpesenteret eller en fornøyelsespark. Utsett ham til trappene, heiser, overfylte fortau og masseforsendelse. En velutdannet servicehund bør kunne følge deg hvor som helst uten å være opprørt eller distrahert av omgivelsene.

grooming

Pensle hvalpen en gang i uka med en karri eller glidebørste, slik at han blir vant til å pleie og bli håndtert. Bathe ham med mild hund sjampo og varmt vann bare når han virker skitten. Bading for ofte kan ta bort de naturlige oljene i kappen sin.

Av Mary Helen Berg

Anbefalt: