Logo no.sciencebiweekly.com

Hva gjør en hund merke en person?

Innholdsfortegnelse:

Hva gjør en hund merke en person?
Hva gjør en hund merke en person?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hva gjør en hund merke en person?

Video: Hva gjør en hund merke en person?
Video: Hundredvis af vildsvin elimineret i Texas 2024, April
Anonim

Verden er delt på mange problemer, men det er en ting vi alle kan være enige om: det er ingenting bedre enn en hund som liker deg.

Men hva gjør en hund en person?

kreditt: LightFieldStudios / iStock / GettyImages
kreditt: LightFieldStudios / iStock / GettyImages

Sensorisk informasjon

Hunder er trukket til interessante lukter, lyder og severdigheter (vanligvis i den rekkefølgen). Hunder bruker sin fantastiske luktsans som deres primære måte å samle informasjon på. Så hvis du tilfeldigvis lukter som biff, vil sjansene for at en nærliggende hund merke deg at du er høy. På samme måte, hvis du klemmer et knirkende leke, er det sannsynlig å intrigere noen hunder i området.

Hunder reagerer på menneskelige følelser.

Hunder har utviklet seg sammen med mennesker i mange tusen år, og de har blitt ganske gode til å lese våre ansiktsuttrykk. Som Populærvitenskap rapporterer en studie ut av Universitetet i Helsingfors at hundene vet å se seg bort når de ser et sint uttrykk på menneskets ansikt. Så hvis du møter en hund mens du er i et sint humør, kan hunden være mindre tilbøyelig til å nærme seg deg.

MERE: Hvordan velger hunder sin favoritt person?

Når det er sagt, forstår hunder ikke alltid nyansene av menneskelig uttrykk. Hvis noe fantastisk bare skjedde med deg, og du roper med glede, kan en hund tro at du skaper underlig og velger å holde seg borte.

Image
Image

En hunds bakgrunn påvirker hvordan de samhandler med mennesker.

Måten en hund reagerer på, er også basert på hundens egne erfaringer og sinnstilstand. Noen hunder elsker bare alle. Men noen hunder er redd for høyere mennesker, enten på grunn av tidligere erfaringer eller bare fordi de føler seg skremt av dem. Noen hunder liker ikke at folk har hatt på seg. I hundens tilfelle, hvis du kjører på et skateboard, er du hennes fiende for livet.

Noen hunder har også en tendens til å være mer redd for menn enn kvinner. Igjen kan dette skyldes negative tidligere erfaringer, eller det kan ganske enkelt være en forening de har laget fordi menn pleier å være større og større.

RELATERTE: Hvor liker hundene å være kjæledyr?

I tillegg kan en hund behandle faktorer som ikke har noe å gjøre med deg. Hvis en hund har en stressende dag, opplever smerte, eller mister syn eller hørsel, kan de være i en mindre vennlig stemning. Det finnes dusinvis av andre faktorer som kan påvirke deres humør også. Så hvis en hund ikke er i humør for å møte deg, ikke ta det personlig.

Image
Image

Kan du lage en hund som deg?

Så hvordan kan vi få hunder til å legge merke til og elske oss? Det uheldig svaret er at vi ikke kan. I en ideell verden vil vi alle være dekket av hunder hele tiden. Men i den virkelige verden må vi respektere hundens plass. Du kan bli fristet til å nærme hver hund som skriker om hvor mye du elsker dem. Men husk alle faktorene vi diskuterte ovenfor. Tilnær deg hundene på en rolig og vennlig måte, og la dem lede samspillet - ikke tvinge noe. For å minimere din skremmingsfaktor, krysse på bakken og utvide en hånd til hunden, hvis de virker mottakelige for den. Og hvis eieren gir deg en god start, blir det aldri vondt å gi dem en godbit.

Anbefalt: