Logo no.sciencebiweekly.com

Kan hunder spise skinke?

Innholdsfortegnelse:

Kan hunder spise skinke?
Kan hunder spise skinke?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Kan hunder spise skinke?

Video: Kan hunder spise skinke?
Video: Surviving a Black Hole | Uncovering Hidden UAP Data with Avi Loeb 2024, April
Anonim
kreditt: chendongshan / iStock / GettyImages
kreditt: chendongshan / iStock / GettyImages

Hunder ønsker å spise nesten alt, så det er opp til oss mennesker, som har fordelene med motsatte tommel og tilgang til internett, for å holde farlige matvarer borte fra dem. Hunder kommer ikke til å høre dette, men dessverre er skinke en av disse matvarene.

Hvorfor skinke kan skade.

Ved første øyekast kan skinke virke som en god hundesnack fordi den er høy i protein. Det er imidlertid også ekstremt høyt i fett. Hamets fettinnhold er høyere enn mange andre typer kjøtt, og det høye fettinnholdet gjør det vanskelig for hunder å fordøye. På samme måte som mennesker, bør hundene ikke ha for mye fett i kostholdet. Selv om de trenger en liten mengde, gir de fleste hundemat alt det fett du trenger.

Jul og påske er store helligdager for skinke, så hold øye med hunden din hvis du har skinke i din feriemiddag. (Hvis du har hundevennlige middagsgjester, kan det være lurt å spørre dem om ikke å gi hunden noen skinke, for ikke å prøve å snike henne litt under bordet.)

kreditt: Kerkez / iStock / GettyImages
kreditt: Kerkez / iStock / GettyImages

En annen skadelig skinkefaktor er natrium. De fleste butikkhammene inneholder store mengder natrium, noe som kan føre til diaré, oppkast, overdreven tørst og vannlating og andre uønskede symptomer. I svært alvorlige tilfeller kan natrium selv føre til anfall eller nyreskade, så det er ikke noe du vil rote med.

Hunder, jeg har enda flere dårlige nyheter: Du burde heller ikke ha skinker. Jeg vet. Beklager.

Hva skal jeg gjøre hvis hunden din bruker ham?

Som så mange hundssituasjoner, hvis hunden din ved et uhell forbruker en liten mengde skinke, ikke bli panikk. Selv om det ikke er en god ide å regelmessig mate hundskinken din som en godbit, vil en liten mengde sannsynligvis ikke skade dem.

Hold øye med dem og se etter tegn som oppkast, diaré, overdreven tørst, eller noe annet utenom det vanlige. Hvis hunden din på en eller annen måte klarer å konsumere en stor mengde skinke, eller hvis de viser noen av symptomene ovenfor, må du straks kontakte veterinæren din.

kreditt: damedeeso / iStock / GettyImages
kreditt: damedeeso / iStock / GettyImages

Konklusjon

Det er ingen god grunn til å mate hundskinken din, da høyt fett og høyt natriuminnhold kan være skadelig for hunden din. Hvis du vil gi hunden din en proteinrik behandling, se etter proteinhunder med høy protein, som er spesielt formulert for hundens kostbehov. Hvis hunden din bruker en liten mengde skinke, ikke ta panikk, men hold øye med tegn på ubehag, og ring veterinæren din om hunden din ser ut til å ha noen form for problemer.

Vil du vite mer om mat hundene dine kan og ikke kan spise? Start med denne artikkelen om hunder og erter og finn hvorfor hvitløk kan være giftig for hunder.

Anbefalt: