Logo no.sciencebiweekly.com

Atopica-erstatninger

Innholdsfortegnelse:

Atopica-erstatninger
Atopica-erstatninger

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Atopica-erstatninger

Video: Atopica-erstatninger
Video: Freaky 2024, April
Anonim

Atopica er den veterinære versjonen av cyklosporin, et immunosuppressivt stoff som brukes i human og veterinærmedisin i flere tiår. Atopica var FDA-godkjent for kontroll av hundeopdrift eller atopisk dermatitt i 2003 og 2005. Dermatologiske forskere Stacey Radowicz og Helen Power rapporterte "god toleranse hos hunder behandlet med cyklosporin fra seks måneder til 30 måneder". Atopica-substitusjoner inkluderer oral og aktuell syklosporinformulering for mennesker, kortikosteroider, antibiotika, antihistaminer, homøopatiske midler, spesielle dietter, allergiskudd og kombinasjoner av disse behandlingene.

Hund legger seg på hjemme etasje kreditt: ssgrafika / iStock / Getty Images
Hund legger seg på hjemme etasje kreditt: ssgrafika / iStock / Getty Images

ciklosporin

Syklosporin, et reseptbelagte legemiddel som ikke er godkjent av FDA for oral veterinær bruk, er godkjent som en aktuell øyesalve for hunder og av og til foreskrevet ekstramerkelse for immunrelaterte veterinære forhold. Mange merker av cyklosporin formulert for mennesker er foreskrevet for hunder som alternativer til den enda kostbare Atopica. Cyclosporins bivirkninger kan inkludere tap av appetitt, oppkast og diaré. Syklosporin er mer effektivt når det brukes i kombinasjon med ketokonazol, noe som øker syklosporins konsentrasjon.

kortikosteroider

Prednison, Depo-Medrol og dexamethason er orale glukokortikoider eller kortikosteroider administrert i piller, injeksjons- eller sprøytestoff for å redusere betennelse og kløe. Fordi steroider forstyrrer immunsystemets infeksjonsbekjempende funksjon, blir kortikosteroider gitt på kort sikt for å behandle huns hudallergier. Antiinflammatoriske steroider har mer alvorlige langsiktige bivirkninger enn Atopica, inkludert muskelatrofi, tarmssår og Cushings sykdom.

immunsuppressive

Før atopica ble azathioprin brukt til behandling av hundpemphigus foliaceus, en alvorlig hudsykdom. Bivirkninger inkluderer benmargsundertrykkelse, oppkast, diaré, leversykdom og akutt pankreatitt. Fordi katter er ekstremt utsatt for myelosuppresjon, unngås azathioprin hos kattkjertler, med klorambukil som av og til brukt som et alternativ. Bivirkninger av klorambukil inkluderer brekninger, diaré og anoreksi.

Aktuelle salver og kremer

Takrolimus (Protopic), en aktuell immunosuppressiv salve, kan være rimeligere enn Atopica, men aktuelle legemidler alene kan ikke være like effektive for behandling av atopi hos enkelte hunder. Aktuell kortikosteroidsalve og krem, foreskrevet for å håndtere milde tilfeller av hundehudslidelser forårsaket av pemphigus, kan være effektive alene, men i alvorlige tilfeller foreskrives de i forbindelse med orale immunosuppressiva. Bivirkninger inkluderer mavesår, leversykdom, diabetes mellitus og sekundære infeksjoner.

Antibiotika og antihistaminer

Antihistaminer, selv om det er relativt trygt, kan være ineffektivt ved å kontrollere atopien, har imidlertid "cetirizin, et andre generasjons antihistamin, gitt gode resultater i behandling av atopisk dermatitt", ifølge en studie publisert i Canadian Veterinary Journal. Kombinering av niacinamid med tetracyklin, et antibiotikum som modulerer immunsystemet, har vært vellykket for noen immunrelaterte hudforhold som et alternativ til Atopica. Bivirkninger inkluderer sløvhet, anoreksi, diaré og anfall.

injeksjoner

Veterinærer kan prøve immunterapi, "allergiske skudd", der gradvis økende doser vaksiner injiseres i hunden, målet er at hundens kropp vil bli vant til allergener og til slutt slutte å reagere negativt på dem. Immunoterapi krever hyppige veterinærbesøk og kan ikke være en effektiv Atopica-erstatning for visse immunrelaterte atopiske forhold.

Kosthold

Symptomer på hundemat allergi ligner og kan eksistere sammen med Inhalantallergiene Atopica behandler, slik at veterinæren din kan anbefale en endring i kostholdet. To dietter for allergiske hunder er et nytt protein diett, bestående av en enkelt proteinkilde som din hund ikke har spist, og et reseptbelagt hydrolysert protein diett, der proteinkilden er syntetisk redusert til små fragmenter, den allergiske hundens immunsystem kan ikke gjenkjenne.

Naturlige eller homøopatiske midler

Personer som foretrekker å ikke bruke kortikosteroider eller immunosuppressive midler, kan prøve Calm Coat Skin Spray for å lindre deres kjæledyrs allergi-relaterte ubehag, kløe og riper og midlertidig berolige irritert hud. Perianal fistel er vellykket administrert med Atopica, men noen kjæledyrspersoner foretrekker homøopatiske midler, for eksempel Silicea-200 og arnica for å hjelpe drenere abscesser og helbrede åpne sår.