Logo no.sciencebiweekly.com

Kjennetegn ved en morhønn

Innholdsfortegnelse:

Kjennetegn ved en morhønn
Kjennetegn ved en morhønn

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Kjennetegn ved en morhønn

Video: Kjennetegn ved en morhønn
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, April
Anonim

Morhøner viser atferdsvaner som avviker fra normal kylling. Etter å ha smakt egg, skifter deres prioritet fra personlig overlevelse for å beskytte og sikre overlevelse av sin unge. Unge kyllinger trues av rovdyr og andre høner i flokken. Moren vil lære dem grunnleggende ferdigheter mens de vokter dem til de er modne.

Broody Hens

Broody høner demonstrerer et sterkt ønske om å lukke eggene sine. En broderhøne er ikke nødvendigvis en morhøne, men hun har det naturlige ønske om å bli morhøne. Broody høner legger egg i hekkerne og vil unngå å legge egg utenfor boksen til enhver pris. De er territoriale rundt nestingsboksen og vil forsøke å sitte på eggene.

Verbale instruksjoner

Morhøner og kyllinger bruker verbale kommandoer til å kommunisere. Hens og kyllinger vil gjenkjenne sine forskjellige lyder og holde seg sammen. De misforstår ikke vokalisering av andre kyllinger for sin egen off-vår. Moderhøns vokaliserer gjør kyllingene oppmerksomme på sin plassering, og det holder kyllingene i sitt sortiment. Hun vil naturligvis lede kyllingene til mat og vann.

Konkurranse og beskyttelse

Morhøner er beskyttende for sine kyllinger, og de er ofte aggressive mot kyllinger av en annen mor. Å skille mødre fra andre kyllinger enn deres eget er ofte nødvendig for å forhindre dødelighet. Hønsene vil peke på andre kyllinger og forårsake fysisk skade. I noen tilfeller vil de peke til de dreper kysten. Morhøner vil samle og flokkre sine egne kyllinger for å beskytte dem mot hakk og aggresjon fra rovdyr og andre høner. Hun vil samle kyllingene under henne for å beskytte dem når en trussel er til stede. Morhøner er rolige rundt folk hvis de er vant til folk i deres rom. Ellers vil de gjemme kyllinger vekk fra folk og kan til og med lade i et angrep.

Undervisningskyllinger

Morhøner gir en utdannelse til sine unge kyllinger. Chicks vil ikke drikk vann til de blir undervist eller ved et uhell oppdage vann ved å peke på refleksjoner og bobler. Mødre vil trykke sine nebber i vannet for å hjelpe dem med å oppdage og lære drikkeprosessen. Kyllingene vil kjempe hverandre og moren vil regulere og stoppe oppførselen hvis hun ser en utvendig trussel. Ellers er milde kampene vanlige blant kyllingene da de setter pecking rekkefølgen i deres gruppe.

Anbefalt: