Logo no.sciencebiweekly.com

Kjennetegn ved Blue Heelers

Innholdsfortegnelse:

Kjennetegn ved Blue Heelers
Kjennetegn ved Blue Heelers

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Kjennetegn ved Blue Heelers

Video: Kjennetegn ved Blue Heelers
Video: Кемпинг под снегом и дождем - Проливной дождь и снег - 2 ночи 2024, April
Anonim

En energisk blå heeler er den ideelle hunden for en aktiv person eller familie. Opprinnelig oppdrettet til arbeid på australske storfe ranches, den blå heeler liker spesielt å bruke tid utendørs. Å holde denne aktive hunden opptatt er nøkkelen til lykke for ham og deg.

Blå heelers ser etter ting å gjøre hvis du ikke tilbyr aktiviteter. kreditt: ZE'EV AVNI / iStock / Getty Images
Blå heelers ser etter ting å gjøre hvis du ikke tilbyr aktiviteter. kreditt: ZE'EV AVNI / iStock / Getty Images

Historie og avl

Nittende århundre australske storfe ranchers var ulykkelige med hundene de brakte med seg fra England og innså at de trengte tøffe hunder som kunne takle ekstrem varme og kulde i utkanten. De fostret jomfruer med kollier og andre hunder for å lage en rase som kunne tåle lange dager som herding villdyr. I dag er blå hældere fortsatt brukt til å gjette dyr. Rasen er formelt kalt australsk storfe, men hundene er også kjent som blå eller røde hælere, avhengig av frakkfarge, eller Queensland eller australske hælgere. Den amerikanske Kennel Club registrerte først blå hælene i 1980.

Fysiske egenskaper

Blå heelers har lange, sterke kropp, spisse ører, avrundede hoder og sterke ben og nakke. Deres korte ytre kapper hjelper dem med å tåle våte forhold, mens de tykkere underlagene gir beskyttelse mot kalde temperaturer. Hårfarge kan variere langs skaftet av håret, noe som gir dem et flekkete utseende. I motsetning til mange andre hunder, kaster blåblåser ikke kontinuerlig. I stedet faller håret i underlagene i klumper en eller to ganger hvert år. Blå heelers veier ca 35 til 45 pounds er 17 til 20 inches høye på skuldrene.

Temperament og oppførsel

Blå heelers er ikke rundehunder og liker ikke lange, avslappende lur i solen. De ble avlet til arbeid, og hvis du ikke finner noe for dem å gjøre, kan de bare bestemme seg for å hjelpe deg med å hyrde familiemedlemmer eller kjæledyr. Hvis du ikke tilbyr dem nok mosjon og aktiviteter, kan de være ødeleggende. Herding hunder dirigerer direkte kvæg med deres munner og kan nippe eller bite folk eller andre dyr når de spiller eller hyrer. Obedience trening klasser vil hjelpe dem å lære riktig oppførsel og etablere din dominans. Hold disse intelligente hundene opptatt ved å registrere dem i treningstrender, ta dem på lange turer og spille spill for å hente og Frisbee. Sørg for at verftet ditt er inngjerdet, da blå hælere nyter roaming hvis du får sjansen. Disse hundene danner ofte et spesielt sterkt vedlegg til en person, selv om de vil være beskyttende for hele familien.

Helse bekymringer

Blåhælger er tilbøyelige til å utvikle hoftedysplasi, en tilstand som oppstår når lårbenet ikke passer i hoften på riktig måte, på grunn av felles unormaliteter. Denne smertefulle tilstanden kan føre til lameness og leddgikt. Noen hunder utvikler progressiv retinal atrofi, en tilstand som gradvis fører til alvorlig synstap. Blå heelers kan bli født døv. Alle disse problemene kan unngås hvis oppdrettere følger anbefalte retningslinjer og ikke avler hunder med disse forholdene. Anerkjente oppdrettere kan gi helsesertifikater som viser at foreldrene har blitt undersøkt og ikke har noen av de vanligste forholdene i rasen. AKC bemerker at røntgenstråler i hofte og albue kan eliminere muligheten for dysplasi. En DNA-test kan avgjøre om en av foreldrene har progressiv retinalatrofi.

Anbefalt: