Logo no.sciencebiweekly.com

Enkel kur for Mange

Innholdsfortegnelse:

Enkel kur for Mange
Enkel kur for Mange

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Enkel kur for Mange

Video: Enkel kur for Mange
Video: 10 признаков того, что вы пьете недостаточно воды 2024, April
Anonim

Mange kan påvirke husdyr som hunder. Det er flere hudforhold som kan etterligne symptomene på mange, som autoimmune sykdommer, dermatitt og bakterielle infeksjoner. Det er to typer av mange som ofte forekommer hos hunder, men det finnes medisiner som kan være en enkel kur for disse typer mange.

Image
Image

Identifikasjon

Mange er en hudtilstand som kan oppstå hos dyr og kan være smittsom for mennesker. Mange er forårsaket av kvaler som kommer inn i huden og invaderer hundens kropp. De mest alvorlige utbruddet av mange hos hunder er vanligvis konsentrert på lepper, øyne og nedre lemmer.

typer

Det er to typer av mange som kan påvirke hunder. Behandling for mange kan avhenge av hvilken type mange hunden din lider av. Demodectic mange er også kjent som rødmarg og er vanlig hos hunder. Denne tilstanden er forårsaket av demodex canismite og påvirker vanligvis valper fra 3 til 9 måneder, selv om det kan påvirke hunder i alle aldre. Demodectic mange forårsaker vanligvis ikke kløe i den berørte hunden. Sarcoptic mange er forårsaket av sarkoptiske kvaler som burver seg i hundens hud og forårsaker kløe og ubehag. Håravfall, fet hud og crusty hud kan forekomme med denne typen mange, hovedsakelig på grunn av kløe.

Hjem rettsmidler

Det er noen hjem rettsmidler som kan bidra til å kurere mange. En enkel løsning er laget av noe som de fleste av oss har på hånden hjemme: matolje. Matolje er en billig måte å lindre på hundens hud og drepe mange kvaler i prosessen. Noen dråper matolje kan påføres på det berørte området på hundens hud. Dette vil bidra til å myke avsetningene som er igjen på huden av myggene. Ifølge Mange-in-Dogs.com kan urteekstrakter også bidra til å kurere mange. Legg til 10 dråper gul dockekstrakt og 10 dråper echinacea i 4 gram vann, og sett på de berørte hudområdene. Dette vil bidra til å berolige og helbrede huden.

Ivermectin

Ivermektin er en medisin som ofte foreskrives av en veterinær i behandling av mange hos hunder. Ivermektin kan brukes til å behandle demodektisk mange, men har hatt stor suksess i behandlingen av sarkoptisk masse. Ivermektin er ganske billig sammenlignet med andre behandlinger som milbemycin og krever ingen arbeidskrevende bading eller dipping. Denne medisinen administreres oralt eller som en injeksjon fra eieren hjemme. Ivermektin er kontraindisert for kolliehunder på grunn av en genetisk følsomhet for stoffet som kan forårsake alvorlig sykdom.

betraktninger

Mange kan være en vanskelig tilstand å behandle, så det kan være nødvendig å konsultere din veterinær for riktig diagnose og behandling. Tidlig behandling er nøkkelen til å kontrollere spredning av sykdommen.

Anbefalt: