Logo no.sciencebiweekly.com

Hvordan hilser hundene hverandre hverandre?

Hvordan hilser hundene hverandre hverandre?
Hvordan hilser hundene hverandre hverandre?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvordan hilser hundene hverandre hverandre?

Video: Hvordan hilser hundene hverandre hverandre?
Video: Московия это часть Тартарии? 2024, April
Anonim

Som du allerede har funnet ut, har hver hund sin egen personlighet og kjærlighet. Noen er gregarious og utadvendt, andre er litt mer avslappet eller til og med sjenert. Dette er grunnen til at det ikke er noe slikt som en universell hilsen. Hver hund vil hilse på andre hunder annerledes. Imidlertid er det noen sosiale regler som de fleste hunder observerer for å unngå konflikt. Men som oss mennesker, er det de hundene som bare ikke har noen oppførsel! Å forstå disse reglene hjelper deg å vise Lucky den beste måten å få venner på.

Image
Image

Nærme seg

Tilgangen angir tonen for møtet. Hunder kan nærme seg andre hunder på en rekke måter. Trygge, lekende hunder kan binde seg til en ny hund, hale vekk med leken entusiasme. Skjulte eller engstelige hunder tillater vanligvis at andre hunder nærmer seg dem. Konflikt har en tendens til å oppstå når en hund ikke overholder kroppsspråkssignalene gitt av den andre hunden.

Uttak

Når hundene møtes, er det en ebb og flyt til prosessen. De nærmer seg, og deretter trekker de seg ut. Slik lindrer de trykket i situasjonen. Like som mennesker, finner hunder noen ganger å møte nye medlemmer av arten litt stressende. Hunder har sin egen versjon av "Hei, flott møte deg. Jeg skal bare ta en drink, og jeg snakker med deg senere."

Kroppsspråk

Kroppsspråk er det viktigste elementet i hilsen. I en perfekt verden vil hundene være rolige og avslappede når de hilser andre hunder, men det er ikke alltid slik det skjer. Den ideelle hilsen ser begge hundene sakte nærmer seg hverandre, halevoksen, kropp avslappet med et varsel, interessert uttrykk. Noen hunder vil spenne når de nærmer seg, noen ganger cowering hvis de er nervøse. Følsomme hunder vil gjenkjenne dette og oppføre seg i samsvar med at sosialt inerte hunder vil fortsette å dykke potene først inn i hilsen. Det er her spenningen oppstår. Når du overvåker en hilsen, observere kroppsspråket til begge hundene. Bruk båndet til å veilede hunden din hvis han er nervøs eller ignorerer den andre hundens nerver.

Bryte isen

Når vi hilser folk, snakker vi - "Så hvor er du fra?" Hundens versjon av å bryte isen er å snuse den andre hunden. De finner ut mye mer på denne måten enn vi gjør idle chit chat. Sniffing er en standard hilsen ritual.

Spille

Når isen er ødelagt, vil hundene leke, forutsatt at de liker hverandre. Mye som oss mennesker, kommer ikke alltid hundene sammen. Men hvis de gjør det, er de hjertelige og oppriktige om det. "Hei, du lukter fint, du freaker meg ikke ut, la oss spille!" For å starte lek, bjeffer hund, grøler, løper og "bøyer". Dette er alle tegn på at hilsen har gått bra.

Av Simon Foden

Patricia McConnel: Hunder Hilsen Andre hunder ASPCA: Hunn kroppsspråk Ann Arbo: Er det en riktig måte og feil måte for hunder å hilse hverandre? Pet Place: Hvorfor bøyr hundene seg ned for å spille?

Anbefalt: