Logo no.sciencebiweekly.com

Typer av terrier

Innholdsfortegnelse:

Typer av terrier
Typer av terrier

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Typer av terrier

Video: Typer av terrier
Video: Perfect CAMPING in the RAIN - Cozy Air TENT - Dog 2024, April
Anonim

Terrier er typisk energiske, feisty og uavhengige. The American Kennel Club anerkjenner 40 terrierraser, 30 av dem i terriergruppen. Dagens terrieres forfedre var hovedsakelig avlet for jakt og drapedyr. Noen raser utførte skadedyrskontroll og andre jobber rundt gården. Andre er tyrefekter og terrier, hunder oppdrettet for tull baiting og gropkamp. Noen miniatyr terrier er i AKCs leketøy gruppe. Terrier, uansett deres type, lager livlige og morsomme kjæledyr for eiere som har erfaring og vilje til å matche sine terrieres personligheter.

Image
Image

The Vermin Hunters

De fleste terrier ble oppdrettet for skadedyrskontroll og kan ikke være trygge for andre små kjæledyr. Noen var ratters, som miniatyrschnauzeren; andre, inkludert grense terrier og rev terrier, jaktet under jorden. Graving ut byttedyr er instinktivt; så gartnere pass opp. Bedlington og Manchester terrier ble avlet for fart, brukt til å jakte kaniner. Engelsk kullgruvearbeidere kjøpte sine Bedlingtons for sport. Utviklet for å jobbe alene, har terrier en tendens til å være uavhengige, fastholdige hunder. Dette kan være en utfordring for eierne. Men terrier kan være raske elever hvis trening er livlig, utfordrende og morsom. Andre eksempler på skadedyrere er Parson Russel terrier, Cairn Terriers, Lakeland Terrier, White Highlands hviterterrier og skotske terrier.

Allround Farm Dogs

Noen terrier ble oppdrettet for andre roller på gården. Den irske terroren, Kerryblåen og den høyeste terroren, Airedale, var vakthund og allsidige jegere. Mykbelagte hvetepiker - mykere enn de fleste terrier og bra med andre kjæledyr - var jegere, vakter og herders. I krigstid var irske terrier og Airedales budbringere og sentineller. Airedales var blant de første raser opplært for politiarbeid. De er beskyttende for sine familier. De mindre Glen of Imaal terrierene var angivelig "turnspit hunder" som løp i treningshjul som snudde seg over kjøkkenbranner. Ifølge "The Dog Breed Bible" har Glen of Imaal terrier mye utholdenhet, men de har en tendens til å være mindre spennende enn de fleste terrierene.

De tøffe gutta

Tidligere ble tyrefekterstykkene brukt til oksen baiting og hundekamp. De inkluderer den amerikanske Staffordshire terrieren, Staffordshire bull terrier, bull terrier og miniatyr bull terrier. Boston terrier ble også opprinnelig oppdrettet for å kjempe. Bull-and-terrier-typene er kraftige og tøffe, og de kan være aggressive med andre hunder. De kan være sta, men er vanligvis biddable. Staffordshire bull terrier pleier å være folkevennlige hunder som får det bra med barn. Bull terrier er typisk kjærlig og viet til deres menneskelige familier. Alle raser og raser kan gjøre gode kjæledyr, men de trenger erfarne eiere.

The Toy Terriers

De seks leketøyterrierene er typisk energiske, lekfulle, nysgjerrige og modige - alt en terrier skal være. Mens de fleste leketøyterrierene ble avlet for å jakte små gnagere, ble noen også ledsagere. Affenpinschers, fra Tyskland, var damens fanget hunder som holdt husene fri for mus. Toy Fox Terriers i USA var familie kjoler adept på å kontrollere små gnagere. Yorkshire terrier fanget rotter i klærfabrikker i 1800-tallet, men ble senere europeiske høysamfunnskammerater. De er populære kjæledyr i dag. Andre medlemmer av leketøygruppen inkluderer Australias silke-terrier, den dristige miniatyrpinneren og leketøyet Manchester terrier. Toy Manchester terrier pleier å være milde, følsomme pooches, men de beholder alle sine jaktinstinkter.

Anbefalt: