Logo no.sciencebiweekly.com

Hvor lenge lever papegøyer?

Hvor lenge lever papegøyer?
Hvor lenge lever papegøyer?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvor lenge lever papegøyer?

Video: Hvor lenge lever papegøyer?
Video: The History of Dogs: evolution, archaeology, and mythology | Full lecture (University of Wyoming) 2024, April
Anonim

Noen papegøyer synes å bade i Fountain of Youth. Det er vanlig for noen raser å leve i flere tiår. Faktisk overlever disse levende fuglene ofte sine eiere (som noen ganger legger bestemmelser i deres vilje for å være sikker på at deres kjæledyrfugler blir tatt vare på etter at de er borte). Ser etter en fugl kan være et stort ansvar - og en lang en. Derfor er det nøkkelen til å ta en god titt på den gjennomsnittlige levetiden til forskjellige typer før du bestemmer deg for en fjærvenn til å adoptere. Vanligvis har større fugler lengre levetid, og alle fuglene på vår liste er i papegøyefamilien. Les videre for å få oversikt over de lengste levende fuglene sammen med noen tips for å sikre at ditt alderstridende kjæledyr har et lykkelig og sunt liv.

Image
Image

macaws

Disse fuglene er kjent for sin ekstreme levetid. Livet spenner over mindre Macaws i gjennomsnitt 25 år, og større medlemmer av rasen lever 40-50 år. Disse fuglene kan til og med leve 80-100 år, så sørg for å ha en plan på plass for Macaws fulle levetid.

cockatoos

Disse vakre papegøyene kan leve i 25-40 år, og mange lever opp til 80 år med riktig omsorg og ernæring.

Afrikanske Grays

Disse fuglene lever vanligvis rundt 25 år, men de kan leve 50 år eller mer med riktig omsorg. Disse papegøyene er veldig smarte og krever en god stimulans hver dag. De kan selvmile seg når de blir stresset eller kjedelig, så det er svært viktig å gi dem nok oppmerksomhet.

Amazons

Den typiske levetiden til disse fuglene er 20-30 år, men de kan leve lengre enn 50 år under de rette forholdene. Disse fuglene er utsatt for fedme og leversykdom, så riktig ernæring er svært viktig for Amazonas å leve et langt, sunt liv.

pionus

Denne mellomstore papegøyen bor vanligvis 15 år, men den kan leve opptil 30 år med god pleie. De er også kjent for sitt vakre, fargerike utseende.

conures

Dette er en annen stor papegøye som kan leve opptil 40 år. Vanligvis er det imidlertid en levetid på 12-20 år.

Tips

En fugl er ikke den eneste faktoren som bestemmer hvor lenge den vil leve. Fugler skjuler vanligvis når de er syke, så veterinærpleie kommer vanligvis sent til fangede fugler. Prøv å være proaktiv om fuglens helse. Rengjøring av fuglens bur og fôringskåler, å holde fuglen din på en passende diett, og å søke veterinærpleie når det er nødvendig, er helt avgjørende når du tar vare på din fugl. Og ikke glem å trene og interagere med fuglen din regelmessig. Med riktig omsorg og oppmerksomhet bør din fjærete venn leve et sunt og godt liv i mange år framover.

Av Jay Matthews

Anbefalt: