Logo no.sciencebiweekly.com

Er det ok å holde hunden inne i det meste?

Er det ok å holde hunden inne i det meste?
Er det ok å holde hunden inne i det meste?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Er det ok å holde hunden inne i det meste?

Video: Er det ok å holde hunden inne i det meste?
Video: Первый за два месяца видеорецепт😎😎 2024, April
Anonim

Hvor lenge hunden din tilbringer innendørs eller utendørs, er til en viss grad ditt personlige valg. Den viktigste faktoren er at hunden din har tilgang til vanlig trening og opprettholdes i et trygt og sunt miljø. Ideelt sett vil din hund ha nytte av å ha det beste fra begge verdener - et trygt indre hjemmemiljø parret med eksternt overvåket lek og trening.

Image
Image

Størrelse og rase

Små hunder og leketøyraser er vanligvis svært tilpassbare til heltidsliv innendørs. Faktisk velger mange eiere smådriftshunder hvis de bor i leiligheter eller høye condos. På den annen side oppdager store raser hunder for arbeid, som hyrder, eller jakt, som retrievere, bedre når de har mulighet til å løpe og trene i utendørs. Sørg for at de ikke streife fri, komme seg inn i trafikken, ødelegge eiendommen eller komme seg i forandringer med andre dyr.

Tid og oppmerksomhet

Hvis du er noen som ofte er hjemme og kan gi din innendørs eneste hund med jevnlig oppmerksomhet, er et innendørs liv supplert med leashed turer eller overvåket utenfor spilletiden og trening et fint kompromiss. Hvis du ofte er borte fra hjemmet, kan innendørshatten din bli bedre servert hvis du hyrer en hundevandler for turer utenfor, eller ansett bruk av et hundehagesenter som kan gi anrikning, trening og interaksjon med andre dyr innendørs og utendørs.

sosialisering

Innendørs bare hunder har vanligvis ikke muligheten til å bli sosialisert til andre dyr og til mennesker med mindre eieren gjør en innsats for å oppmuntre til disse interaksjonene. Du bør gjøre en innsats for å planlegge doggy-spilldatoer, ta valpen din til en hundepark eller på tur, eller på annen måte sosialisere ham så han er godt avrundet og tolerant. Selv om han leder et beskyttet liv, vil han fortsatt lære å oppføre seg hensiktsmessig i selskap med andre.

Stimulering

Innvendige hunder mangler ofte stimulering og kan bli kjedelig som et resultat. Dette kan føre til separasjonsangst eller destruktiv oppførsel. Hvis hunden din er ofte inne, gi ham noe for å holde ham underholdt som en interaktiv eller matfylt leke. Du kan vurdere en følgesvenn for å beholde ham.

Glad Middels

Helse og veljusterte hunder har vanligvis tilgang til et komfortabelt, varmt og trygt indre miljø, supplert med vanlig, trygg utetid. Tenk på en inngjerdet hage eller en hundeløp som gjør at poochet ditt kan nyte utendørs på en kontrollert måte. Dette gjør det mulig å holde hunden din hovedsakelig inne, samtidig som han gir mulighet for endring i miljøet og utenfor samspillet.

Av Lisa McQuerrey

Anbefalt: