Logo no.sciencebiweekly.com

Hundens kroppsspråk

Hundens kroppsspråk
Hundens kroppsspråk

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hundens kroppsspråk

Video: Hundens kroppsspråk
Video: Technique of artificial insemination for sows to give birth to many offspring. (Episode 98). 2024, April
Anonim

I stedet for ord bruker hunder sine kropper til å forklare hvordan de føler seg og gir innsikt i hva som skjer i hodet. Her er en rask primer på hvordan man leser en hundes kroppsspråk.

MERK: "Dominansteori" er et mye diskutert tema blant hundedragere, men vi ved Cuteness liker å gi stemme til forfattere på begge sider av debatten. For en motsigende visning, se vår artikkel Sosiale hierarki blant hunder.
MERK: "Dominansteori" er et mye diskutert tema blant hundedragere, men vi ved Cuteness liker å gi stemme til forfattere på begge sider av debatten. For en motsigende visning, se vår artikkel Sosiale hierarki blant hunder.

Kroppsposisjon

En avslappet kropp er et avslappet pooch. Når kroppen er myknet og avslappet, er hunden nøytral og oftest glad. Når vekten skiftes bakover, kan hunden enten sende, være redd eller i en defensiv holdning. Under innsending blir hele kroppen senket og hunden kan hevde en pote. Under fryktelige møter vil hunden vanligvis skjelve, enten litt eller mye. Når det er defensivt, er kroppen mye mer anspent og ikke så senket. Når en hund er klar til å angripe eller vise selvsikker aggresjon, er alt om ham påpekt og spent. En lekfull valp vil ha en mykret kropp og vil enten vri seg om eller i en sprettposisjon med den bakre hevet og brystet lavt til bakken.

Hans hale

Mens en hunds overordnede holdning kan være det første tegn på noen form for aggresjon, underkastelse eller annen oppførsel, kan halen hans fortelle deg litt om hva som skjer. I en nøytral stilling vil halen være myk, ikke stiv, og kan enten henges mykt eller vri. Når halen hans er gjemt, kan dette være et tegn på innsending eller frykt. En hund vil noen ganger sakte vinkelen av halen når han er underdanig; halen blir tucked og stiv når han er redd. En leken hund vil ha sin hale ut eller hevet, men ikke stivnet, og det vil normalt vasse. Når pupen din er nysgjerrig eller varslet til noe, vil han heve halen, stive den og kanskje vente den stivfly. Han viser aggresjon gjennom en rettet, stiv hale som kanskje eller ikke har en langsom, stiv vev. Han viser defensiv aggresjon med en senket rett hale og assertiv aggresjon med hevet hale.

øyne

Når en hund blir varslet, vil hans øyne stirre hardt på grunn av varselet. Når det er helt klart klar for en kamp, vil øynene også stirre direkte mot motstanderen og hardt. Nøytral, lek og undertrykkende øyne er alle myke. Når det er fryktelig eller i forsvarsposisjon, vil en hunds øyne være bred. Under frykt blir øynene ikke rettet mot årsaken til frykten, i mange tilfeller en dominerende hund. Når defensiv, vil hunden se ut av øynene og motstanderen. Hundene vil normalt ikke stirre inn i en annen hunds øyne eller ansikt fordi dette er en trussel, så en hund som gjør det, viser dominans eller aggresjon mot en annen hund. De vil imidlertid ofte se på et menneskes ansikt.

Munn

En aggressiv hund, uansett selvsikker eller defensiv, vil ofte bære sine tenner. Øverst på nesen vil rynke under aggressive atferdsformer. Når det er underdanig eller fryktelig, vil poken ofte ha en lukket munn, selv om noen hunder vil vise sine tenner under en underdanig kroppsstilling. Det er noen ganger vanskelig å skille munnformen til aggresjon og underkastelse hos hunder som gjør dette, så se på resten av kroppen også. En avslappet eller lekfull valp vil normalt ha munnen åpen og avslappet.

Av Jasey Kelly

Anbefalt: