Logo no.sciencebiweekly.com

Amoksicillindosis for katter

Innholdsfortegnelse:

Amoksicillindosis for katter
Amoksicillindosis for katter

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Amoksicillindosis for katter

Video: Amoksicillindosis for katter
Video: Hundens triks går viralt 2024, April
Anonim

Katteeiere, som ofte mottar medisiner for sine kjæledyr uten å vite hvordan eller hvorfor stoffene virker, må bli informert om riktig dosering og administrasjon for å bedre hjelpe sine dårlige feline venner. Amoxicillin, en velkjent veterinærmedisin, kan bare foreskrives gjennom en registrert veterinær. Håndteringen av både medisinen og kattpasienten skjer imidlertid vanligvis hjemme, og en generell kunnskap om hva katten hans får, kan lette eierens bekymringer.

Betydning

Amoxicillin er et gram positivt penicillinlignende antibiotika som vanligvis foreskrives i veterinærkontorer over hele verden. Fordi den er relativt billig og lett å produsere, har den blitt brukt i flere år i små dyrmedisiner, og dets effekt i feliner er godt dokumentert.

Funksjon

Amoxicillin dreper stafylokokker og streptokokker bakterier ved å hemme celleveggsyntese. Det er foreskrevet for et bredt spekter av sykdommer, inkludert respiratorisk og urinveisinfeksjoner. Den brukes også til alle slags hudsykdommer, som pyoderma og akutt fuktig dermatitt, og bakterielle øreinfeksjoner. En oral medisin, amoksicillin, er spesielt effektiv for katter fordi det har vist seg å være lettere absorbert enn andre antibiotika og er vanligvis godt tolerert.

typer

Vanligvis administreres oralt, kan amoksicillin finnes i både piller og væskeform. Piller, varemerketavn Amoxi-tabs, finnes i 50, 100, 150, 200 og 400 mg tabletter. Væske amoksicillin, varemerketavn Amoxi-Drops, er tilgjengelig i en 50 mg / ml oral suspensjon. Dette er skjemaet som oftest foreskrives for katter på grunn av enkel administrering. Clavamox er amoksicillin som er kombinert med clavulanatkalium for å behandle feliner som kan ha blitt resistente mot vanlig amoksicillin. Det er også tilgjengelig i både tablett og væskeform.

Størrelse

Dosens størrelse er avhengig av kattens vekt og infeksjonens alvorlighetsgrad. Det kan administreres i doser fra 6,6 til 20 milligram amoxicillin per 2,2 pounds kroppsvekt. Det betyr at en 10 pund katt vil motta 30 milligram medisin to til tre ganger om dagen, ifølge veterinærens retningslinjer.

Advarsel

Amoksicillin tolereres vanligvis godt hos katter. Selv om de kan spytte det ut på grunn av smaken, vil de fleste katter ikke lide av noen bivirkning på enten piller eller flytende suspensjon. Allergiske reaksjoner er mulige, men sjeldne. Disse kan preges av hevelse i nese eller munn, hudrødhet, riper og arbeidet puste. Noen diarre eller oppkast er også mulig, men er også ganske sjelden hos katter. Dyr som er allergiske mot penicillin skal ikke gis amoksicillin. Noen av disse symptomene skal umiddelbart rapporteres til veterinæren. Det er også viktig å administrere full dosering på 10 dager til to uker til den feline pasienten for å oppnå full effekt.

Anbefalt: