Logo no.sciencebiweekly.com

Hvordan Breed Shih Tzus

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Breed Shih Tzus
Hvordan Breed Shih Tzus

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvordan Breed Shih Tzus

Video: Hvordan Breed Shih Tzus
Video: We Visited the BIGGEST KOI FARM in Europe - YOSHIKIGOI 2024, April
Anonim

Folk velger å avle hundene av mange forskjellige årsaker, enten de skal tjene penger eller bare fordi de liker rasen. Før du avler Shih Tzu, sørg for at du vet hva du gjør. Selv om det ikke er vanskelig, er det en prosess som lett kan slå opp og forårsake mer problemer enn det er verdt hvis du ikke er forberedt.

Image
Image

Trinn 1

Vurder dine grunner for å avle hunden din. Er det for pengene? Hvis det er, vil du kanskje tenke på planen din, siden oppdrett kan være dyrt - så dyrt at oppdrettere anser seg heldig hvis de går i stykker. Du har veterinærkostnader å vurdere, skudd for nyfødte valper, mat og bryet med å finne eiere til hundene. Hvis du vil at barna dine skal oppleve livets mirakel, husk at dette miraklet er en smertefull prosess, og det er ikke mindre smertefullt for hunder. De velger også ofte å føde i midten av natten, når det ikke skjer noe. Men hvis du oppdretter fordi du føler at hunden din kan bidra til rasen, så må du på alle måter gå videre.

Steg 2

Ta hunden din til veterinæren for å sørge for at det er sunt før du avler det. Hver rase har helseproblemer som kan være skadelige, eller i det minste plagsomme. Shih Tzus er utsatt for øre-, øye- og respiratoriske problemer. Både mannlige og kvinnelige hunder må kontrolleres av en veterinær før avl for å sørge for at de ikke har disse problemene, og er mindre sannsynlig å overføre disse uheldige trekkene. Det er også viktig å sørge for at hundene ikke har noen andre sykdommer eller sykdommer, som rabies eller brucellose.

Trinn 3

Finn en hund du kan avle med hunden din. Husk at hvis du eier den kvinnelige hunden, må du betale $ 300 eller $ 400 studgebyr. Du kan se i rubrikkene eller legge inn en annonse i avisen, ta en titt på hundenavnetidsskrifter, legg en flier på din lokale dyrebutikk eller snakk med veterinæren din. Finn en annen shih tzu som eier er i nærheten, men vær villig til å kjøre.

Trinn 4

Hold styr på når hunden er i varme. De fleste kvinner går inn i varmen to ganger i året. De skal ikke avles før de er to år gamle. Sørg for at du (eller eieren) er kjent med syklusen hennes. Du kan fortelle når kvinnen er klar til å mate, fordi når du kjyrer området rett over halen, flytter hun halen for å utsette seg for deg. Du må kanskje holde kvinnens hode slik at hun ikke løper bort fra hannen, noe som gjør skade på begge hundene.

Trinn 5

Ta sammen hundene hver andre dag til kvinnen ikke lenger vil akseptere hannen. Husk at kvinnen skal holdes skilt fra alle andre mannlige hunder på denne tiden, da hun kan slippe flere egg. Hun kan ende med å bære flere forskjellige valper med forskjellige fedre hvis hun er med mer enn en hund.

Anbefalt: