Logo no.sciencebiweekly.com

Akbash Dog Breed Fakta og informasjon

Innholdsfortegnelse:

Akbash Dog Breed Fakta og informasjon
Akbash Dog Breed Fakta og informasjon

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Akbash Dog Breed Fakta og informasjon

Video: Akbash Dog Breed Fakta og informasjon
Video: Орлов – комедия русской хтони / The comedy of Russian anguish 2024, April
Anonim

Oppmerksom land folk! Har vi hunden for deg! Fisk og gerbils er gode for leilighetenes levende, men noen dyr trenger bare å løpe vilt. Hvis du leter etter en morsom, furry venn som krever mye åpen plass, kan Akbash bare være hunden for deg.

kreditt: dario_the_akbash
kreditt: dario_the_akbash

Det grunnleggende

Akbash er en all-white hund og en del av flokken voksen gruppe. Både menn og kvinner har en gjennomsnittlig lengde på 28-32 inches og vekt på 90-130 pounds. Akbash har en gjennomsnittlig kullstørrelse på 7-9 valper og en forventet levetid på 10-11 år. Heldigvis har disse hundene ingen store helseproblemer. Det har vært noen tilfeller av hip dysplasi og OCD, men disse forekomsten er sjeldne.

kreditt: lhumesphoto
kreditt: lhumesphoto

Historien

Akbash får navnet sitt fra det tyrkiske ordet "akbas" som betyr "hvitt hode". Ganske passende, hvis du spør oss! Denne spesielle rasen ble utviklet for 3000 år siden av hyrder som målrettet oppdyrket for hvite farger, som varsler for hundehund, for å kontrast fra rovdyr.

kreditt: shouldice2
kreditt: shouldice2

Personligheten

Selv om det er relativt inaktivt og fredelig mens det er innendørs, er Akbash ganske atletisk og krever en lang daglig tur med masse plass til å løpe og leke. De burde bo i landlige eller i det minste semi-landlige områder som de gjør best med minst en kvart acre å ringe sine egne.

kreditt: erdinhasdemir / iStock / GettyImages
kreditt: erdinhasdemir / iStock / GettyImages

Akbash er som en primitiv hunderase intelligent, modig og ekstremt lojal. Akbash-eiere må virkelig forstå hundens oppførsel. Disse hundene viser underholdende stillinger mot husdyr, men viser aggressiv dominans når de står opp til rovdyr. Akbash valper krever tidlig og konsekvent sosialisering hvis de blir holdt som kjæledyr. På grunn av sin historie trives de når de har en jobb å gjøre. Disse hundene betyr forretninger!

Som følgesvenner er Akbash bedre rundt eldre barn som er kunnskapsrike i sine kommandoer. Hundene kan vise aggressiv atferd rundt andre kjæledyr og folk de ikke kjenner. De vil bare ha det bra med en tilsynsførende og erfaren eier. Eiere må kunne veilede denne hunden med fast, men snill, trygg og konsekvent opplæring. Akbash er ikke for nybegynneren.

kreditt: husbando.66
kreditt: husbando.66

En av de unike aspektene ved Akbash er deres sterke materniske instinkter. De binder seg veldig raskt med de husdyr de beskytter. Noen lam vil selv tillate Akbash-vakt å snuse eller rense sine nyfødte. Helt søt.

kreditt: duckworthco
kreditt: duckworthco

Utseendet

Akbash er stor, sterk og ganske rask. I motsetning til mange andre hunder, denne spesielle rasen kommer alltid i en farge: hvit, noen ganger ledsaget av brun eller grå skyggelegging rundt ørene. Frakken kan være kort, middels eller lang i lengden. Akbash-kappen er grov og ikke-matting og kommer med svært liten lukt. Hurra!

Det krever imidlertid børsting for å hjelpe til med shedding-prosessen. Denne rasen har en tendens til å kaste litt mer enn andre.

kreditt: wildwildwolves
kreditt: wildwildwolves

Akbash Essential Fakta:

  • Personlighet: Lojal, modig, beskyttende
  • Energinivå: Moderat
  • Bjeffnivå: Høy
  • Felling: Høy
  • grooming: Moderat
  • Bra med barn: Ja, bedre med eldre barn
  • trainability: Veldig bra
  • Høyde: 28 - 32 tommer
  • Vekt: 90 - 130 pounds
  • Forventet levealder: 10-11 år

Ønsker du å møte noen andre hunderaser? Rull denne artikkelen om den lettgående og lojale Lagotto romagnolo. Også, abonnere på Cuteness 'nyhetsbrev for å holde deg oppdatert med det siste innen kjæledyr helse og forskning.

Anbefalt: